Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Július 03. 07:00, vasárnap | Életmód
Forrás: mti

Gyermekorvos: az első két évben különösen oda kell figyelni a táplálkozásra

Gyermekorvos: az első két évben különösen oda kell figyelni a táplálkozásra

A kisgyermekek táplálkozása a fogantatástól az első két évig nagy mértékben befolyásolja későbbi hajlamukat a cukorbetegségre és szív- és érrendszeri megbetegedésekre

- mondta a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke szombaton az M1 aktuális csatornán.

Póta György hozzátette: erről szól a világméretű, Első 1000 nap elnevezésű kampány, amellyel a szervezők gondolkodásváltást szeretnének elérni a szülőknél.

Kifejtette, hogy egyebek mellett meg kellene próbálni csökkenteni a cukor és édesség kínálását, mert vélekedése szerint a szülők nem akkor tesznek jót a gyerekkel, ha például a rendesen megevett ebéd után csokoládét kaphat, mivel értelmetlen dolog egy jóllakott gyereket "cukorral tömni" - mondta.

A szakértő szerint egyre inkább találkoznak gyermekkorban is olyan betegségekkel, amelyek egy emberöltővel ezelőtt még nem voltak jellemzők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.