Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2010. Január 20. 09:44, szerda | Helyi

H1N1: Miért van az átlagosnál több áldozat egyes régiókban?

H1N1: Miért van az átlagosnál több áldozat egyes régiókban?

Nem történt szakmai hiba a nagykanizsai kórházban, ahol újinfluenza-fertőzésben életét vesztette Bagonyai Attila nemzetközi sakkmester – állapította meg az ÁNTSZ regionális intézete. A kórház belső vizsgálata még nem zárult le. Haso

Nem történt szakmai hiba a nagykanizsai kórházban, ahol újinfluenza-fertőzésben életét vesztette Bagonyai Attila nemzetközi sakkmester – állapította meg az ÁNTSZ regionális intézete. A vizsgálatot egyébként a főigazgató kérésére végezték. A kórház belső vizsgálata még nem zárult le.
 
Kétszer is hazaküldték a nagykanizsai kórházból Bagonyai Attilát, ez azonban érdemben nem befolyásolta a kór lefolyását az ÁNTSZ szerint. Paizs Teréz régiós tisztiorvos az MR1-Kossuth Rádiónak elmondta: a betegnek – amikor harmadszor jelent meg a kórházban, és végül felvették a belgyógyászati osztályra – még napokig nem volt szüksége intenzív ellátásra. Ezt követően romlott le hirtelen az állapota, és került fel az intenzív osztályra, ahol lélegeztetni kezdték, és mindent megtettek a felépülése érdekében – mondta Paizs Teréz.
 
A jelentés megállapította, hogy amikor hazaküldték a beteget, még nem volt olyan állapotban, hogy kórházi kezelést igényelt volna. Az oxigénellátottsága jó volt, tüdőgyulladása még nem volt. Azaz nem hibáztak az orvosok – tette hozzá a tisztiorvos.
 
Ugyanakkor – információink szerint – a kórház belső vizsgálata azt állapította meg, hogy amikor a beteg másodszor jelentkezett a sürgősségi osztályon, szerencsésebb lett volna őt a kórházban tartani. Ez a vizsgálat még nem zárult le. Kedd délután hallgatják meg az érintett orvost, akit az eset miatt felfüggesztették állásából. Bátorfi József főigazgató szerint ez a vizsgálat más szempontokat is mérlegel, mint az ÁNTSZ-é.
 
Belső vizsgálat zajlik a nyíregyházi kórházban is, ahol egy influenzás kismamát küldtek haza kétszer is, aki végül ugyancsak belehalt a betegségbe. Ott várhatóan jövő héten fejeződik be a vizsgálat. Közben az ÁNTSZ átfogó vizsgálatot tart Nagykanizsán és Szegeden. A szakemberek arra a keresik a választ, miért van az átlagosnál több áldozata az újinfluenzának ezekben a régiókban - számolt ba az MR1-Kossuth Rádió.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak