Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. December 23. 15:17, szombat | Belföld
Forrás: mti

Hagyományos és új előadásokat is színpadra állít jövőre a Fővárosi Nagycirkusz

Hagyományos és új előadásokat is színpadra állít jövőre a Fővárosi Nagycirkusz

Hagyományos és új előadásokat is színpadra állít 2018-ban, az újkori cirkuszművészet megszületésének 250. évfordulóján a Fővárosi Nagycirkusz

- mondta Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója szombaton az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

Az intézmény vezetője közölte, hogy jubileumi évet megnyitó 12. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválra csaknem 30 cirkuszigazgató és 20 ország 160 művésze érkezik januárban. A nyitó előadásra - mint fogalmazott - az egész világ oda fog figyelni, hiszen a színpadon egyedülálló lovas produkció mutatkozik majd be. A rendezvénysorozat legsikeresebb előadásai két hónapig a Fővárosi Nagycirkusz színpadán maradnak - farsang idején a Győztesek Karneválja című műsorban lesznek láthatók - nyáron pedig közkívánatra új műsorszámokkal tér vissza színpadra a tavaly óriási látogatottságot elért vízi cirkusz.

Fekete Péter szerint a cirkuszi műsorok népszerűsége abban rejlik, hogy nem virtuális valóságot, hanem valódi teljesítményeket mutat be, a manézson fölvonuló artistaművészet - mint mondta - az emberi erővel megvalósítható csodák művészete.

Az igazgató kitért arra is, hogy a közönség leginkább az állatos műsorszámokat kedveli, az érdeklődők túlnyomó többsége is arra kíváncsi, hogy milyen állatokat láthat az előadásokon. Sokan féltik ugyan őket a cirkuszoktól, ám a budapesti társulat csak az emberek és állatok békés együttélést, harmonikus kapcsolatát bemutató előadásokat enged a színpadra - tette hozzá. Kiemelte, hogy a szilveszterig futó előadásukban is ilyen helyzetet mutatnak be elefántokkal és hagyományos cirkuszi eszközökkel, a műsorok telt házzal futnak, sokan karácsonyi ajándéknak is cirkuszi belépőt vesznek a gyermekeiknek.

A Fővárosi Nagycirkusz az év utolsó napjaiban is telt házas előadásokra készül, a jegypénztár szombaton is egész nap várja az érdeklődőket - mondta az intézmény vezetője.

Fotó: illusztráció

Címkék: cirkusz, előadás, színpad

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére