Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. November 28. 06:31, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Hétfőtől lehűlésre és havazásra is készülni kell

Hétfőtől lehűlésre és havazásra is készülni kell

Hétfőtől erőteljes lehűlés kezdődik, és havazásra is készülni kell - írta az eumet.hu szerdán.

A European Weather Service Kft. (EWS Kft.) által működtetett, rövid- és középtávú (12 napig terjedő) előrejelzésekre szakosodott portálon közölték: csütörtökön túlnyomórészt borongós idő lesz a jellemző. Változó intenzitással, megszakításokkal, az országban bárhol eleredhet az eső. Több eső északon eshet. Napközben csak kevés helyen, rövid időszakokra vékonyodhat el kissé a felhőzet, míg éjjel átmenetileg fel is szakadozhat a felhőtakaró. Éjszaka is lesznek elszórtan kisebb esők, nagyobb eséllyel a Tiszántúlon.

Pénteken változóan, nagyobbrészt erősen felhős lesz az ég, és főként a Dunántúlon, valamint a középső országrészben előfordulhat kisebb záporeső is.

Szombaton a megerősödő északnyugati széllel hidegebb levegő áramlik az ország térségébe. Változékony időjárású napra van kilátás, átmeneti napos és erősebben felhős időszakokkal, többfelé esővel, záporokkal.

Vasárnap napsütés, illetve elvékonyodó pára- és rétegfelhőzet lesz a leginkább jellemző. Északon, északkeleten, illetve a nyugati határvidéken előfordulhat futó hózápor, illetve éjszaka érkezhet kiadósabb csapadék nyugat felől. Északnyugaton havazás, délen eső a valószínűbb.

Hétfőre kiadós csapadékot hozó mediterrán ciklon érkezése valószínű további, jelentős lehűléssel. Az ország északi, északnyugati felében havazás, délebbre inkább eső, havas eső lesz jellemző. A lehulló hó előreláthatóan meg is marad.

Keddre, szerdára elhagyja a ciklon a térséget, mögötte változó rétegfelhőzet, szűrt napsütés és hideg idő ígérkezik, fagypont körüli maximumhőmérséklettel - írta az eumet.hu.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.