Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. December 02. 17:01, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Hetven százalékra nőtt az átoltottság

Hetven százalékra nőtt az átoltottság

Az egész országban tovább nőtt az átoltottság, melyhez az oltási akció is jelentősen hozzájárult. A jelenleg oltható 12 év feletti lakosság átoltottsága 69,7 százalékos. Az oltatlanokat továbbra is várják az oltópontokon

- közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön. A kormányzati portálra feltett térképen megyénkénti bontásban látható az átoltottság aránya.

Azt írták: továbbra is Pest megyében (75,4 százalék), Fejér megyében (72,4 százalék) és Budapesten (71,1 százalék) a legmagasabb az átoltottság.

A keleti országrésszel összevetve a Dunántúlon magasabb az átoltottság - jelezték.

A legalacsonyabb átoltottságú megyék Jász-Nagykun Szolnok (61,5 százalék), Borsod-Abaúj-Zemplén (63,4 százalék) és Hajdú-Bihar (63,9 százalék).

Az adatok a december elsejei állapotot tükrözik.

Megismételték, kérik, hogy aki még nem vette fel az oltást, tegye meg. Az oltás minden megyében elérhető a kórházi oltópontokon és a háziorvosoknál is.

A december 5-ig meghosszabbított oltási akcióban akár előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is el lehet menni a kórházi oltópontokra és egyes megyékben szakrendelőkbe is. Ez esetben a regisztrációt a helyszínen végzik el, és oltás érkezési sorrendben történik. Azoknak, akik már korábban regisztráltak az interneten, továbbra is az időpontfoglalót javasolják, akár az első, akár az elmaradt második vagy a harmadik oltásukat akarják megkapni.

A portálon megtekinthető az oltópontok megyénkénti listája az oltási akcióhéten.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.