Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Január 19. 07:12, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Idén is félmillió gyermek jut friss zöldséghez, gyümölcshöz és tejtermékhez

Idén is félmillió gyermek jut friss zöldséghez, gyümölcshöz és tejtermékhez

Több százezer gyermek jut friss zöldséghez, gyümölcshöz, valamint tejtermékhez az iskolatej-, valamint az iskolagyümölcs- és iskolazöldség programokon keresztül,

amelyre a kormány ebben a tanévben összesen 7,81 milliárd forintot fordít - közölte az Agrárminisztérium (AM) szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint az iskolagyümölcs- és iskolazöldség programban 2309 általános iskola 536 ezer tanulója, az iskolatej programban pedig 2678 iskola 435 ezer diákja vesz részt.

Közölték azt is, a program elsődleges célja, hogy a gyerekekben kialakítsa a rendszeres tej- és tejtermékfogyasztás, valamint a zöldség- és gyümölcsfogyasztás iránti igényt, továbbá hogy az egészséges táplálkozási szokások kialakításával csökkentse a túlsúly, az elhízás és az ezekhez kapcsolódó betegségek kockázatát.

Az iskolák heti 3-4 alkalommal ingyenesen osztanak friss gyümölcsöket és zöldségeket, valamint 100 százalékos zöldség- és gyümölcsleveket, illetve tejet, és tejtermékeket.

A mostani tanévben eddig mintegy 1,2 millió adag friss zöldség, 15 millió adag friss gyümölcs, 3,2 millió adag zöldség- és gyümölcslé, illetve 1,8 millió liter tej és 758,5 ezer kilogramm tejtermék jutott el a diákokhoz - írták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére