Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Október 11. 13:32, péntek | Helyi
Forrás: www.sunshinefm.hu/HZ

Indul a téli közmunkaprogram

Indul a téli közmunkaprogram

A munkalehetőség mellett fontos a képzés is.

Országosan 200 ezer, megyénkben pedig 21.540 ember vesz részt a téli közmunkaprogramban - jelentette be dr. Rezsőfi István pénteken, Nyíregyházán, a Megyeházán. A megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója hozzátette: a téli közfoglalkoztatási program 2014. április 30-ig tart, november elsejétől több mint 20 ezer ember áll munkába, ám ezeknek fele, mintegy tízezren december elsejétől képzésben vesznek részt.

A téli közmunkások 70%-a önkormányzatoknál dolgozik napi hat, illetve nyolc órában, de a programba bekapcsolódtak az erdészetek, a vízügyi szervek, a Magyar Közút, illetve más állami cégek is. A közmunkások erdőtisztítási, település-fenntartási, valamint intézmény-karbantartási feladatokat végeznek majd.

Dr. Rezsőfi István hangsúlyozta: a munkalehetőség mellett fontos a képzés is, mert sokan pont képzetlenségük miatt nem tudnak elhelyezkedni az elsődleges munkaerőpiacon.

http://www.sunshinefm.hu/indul-a-teli-kozmunkaprogram/hir60110#contenttop

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: