Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Szeptember 07. 10:57, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Ingyenes online sakksuli indul iskoláknak és kluboknak

Ingyenes online sakksuli indul iskoláknak és kluboknak

A Magyar Sakkszövetség (MSSZ) és a LearningChess együttműködésének eredményeként szeptember 1-től már magyar nyelven is elérhetőek a LearningChess online tananyagai.

Az MSSZ tájékoztatása szerint a LearningChess magyar alkotógárdája ingyenesen ajánlja fel oktató rendszerét a sakkegyesületek mellett a magyarországi és határon túli iskolák részére az online sakksuli program keretében.

A program célja a magyar sakkozás utánpótlásbázisának jelentős kiszélesítése, edzőképzés és tehetségkutatás. "A könnyen kezelhető felületen önállóan is elvégezhető izgalmas leckék nagymértékben megkönnyítik a sakkjáték tanítását folyamatos tematikát biztosítva az oktatóknak, és kiválóan kiegészítik a tábla melletti sakkoktatást is" - áll a közleményben.

A LearningChess, amely az elmúlt években az online sakkoktatás egyik vezető megoldásává vált a világon, rengeteg tartalmat, és oktatási funkciót kínál, a magyarral együtt már nyolc nyelven, így közel kétszáz 15-45 perces online, interaktív sakkleckét vagy 3000 többváltozatos taktikai fejtörőt. A tanulásmenedzsment rendszerben követhető a tanulók fejlődése, a központi menedzsmentrendszerben pedig helyi szinten a sakkoktató, országos szinten pedig a Magyar Sakkszövetség áttekintheti és menedzselheti az online sakkoktatást.

A leckék angolról magyarra fordítását a Magyar Sakkszövetség szervezte önkéntesek bevonásával. Az online sakksuli programba edzők és tanárok a sakkszövetség honlapján jelentkezhetnek.

Címkék: online, sakk, sakksuli

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára