Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2010. Március 21. 08:55, vasárnap | Helyi

IV. Backstage Live Amatőr Zenekarok Versenye

IV. Backstage Live Amatőr Zenekarok Versenye

Az LB-Mediart Bt - többek között - azzal a céllal jött létre, hogy olyan magazinokat, műsorokat készítsen, amelyek bemutatják a hazai zenei életet regionális szinten

A verseny lebonyolítója:

Az LB-Mediart Bt - többek között - azzal a céllal jött létre, hogy olyan magazinokat, műsorokat készítsen, amelyek bemutatják a hazai zenei életet regionális szinten. Több éves munka eredményeként bebizonyítottuk, hogy igenis van létjogosultsága az élő zenének, csak foglalkozni kell vele. Mindent elkövetünk, hogy megismertessük az emberekkel ezt, a máshoz nem hasonlítható varázst, és ezzel együtt bemutassuk az új tehetségeket is. Ezért indítottuk el négy éve tehetségkutató versenyünket, melynek legfőbb célja az volt, hogy megmutassuk a megyének és interneten keresztül az egész világnak, hogy léteznek remek és tehetséges zenekarok, csak egy kicsit segíteni kell őket.


A helyszín:

A versenyt - a tavalyi jó tapasztalatok alapján, -  ismét  a Főiskolások Hetén (FŐHE, 2010. április 19-20-21, Nyíregyháza Sóstói út 31/B) rendezzük meg. A zenekarok fellépésére a fesztivál kis színpada ad lehetőséget. Professzionális hang- és fénytechnikával tökéletes terepet biztosítunk számukra. Gondoltunk azokra is, akiknek még nincs megfelelő minőségű hangszer alapjuk, számukra komplett backline-t biztosítunk. A fesztivál ideje alatt több ezren a helyszínen, a Kölcsey Televízió nézői, valamint a www.backstagelive.hu weboldal látogatói a médiákon keresztül kísérhetik figyelemmel az eseményeket.

Nyeremények, utógondozás:

Ez a két dolog nagyon összefügg rendezvényünknél. A nyeremények lehetőséget adnak arra, hogy a későbbiekben is figyelemmel kísérhessük a nyertes zenekarokat, hiszen a Hegyalja Fesztiválon kapnak fellépési lehetőséget, és ez egy amatőr zenekarnak óriási kiugrást jelenthet. Továbbjuthatnak az Azfeszt tehetségkutatóra is, amely újabb bizonyítási lehetőséget ad. Az első helyezett saját videoklip forgatási lehetőséget kap, amellyel bemutatkozhat bárhol. Nyeremények között szerepel még profi koncerthangosítás is, hiszen nem kell ecsetelni, mennyire élvezhetetlenné tud tenni egy koncertet a rossz minőségű hang. 100.000.-ft-os Marshall, Vox vagy Audiotechnika hangszervásárlási utalvány is van a díjak között, ami minden zenekarnak jól jön, legyen az profi vagy amatőr. Demó felvételi lehetőség is nyerhető, valamint komplett cd-lemez sokszorosítás, tokkal-vonóval, amellyel a zenekarok bárhol bemutatkozhatnak. A rendezvényeken folyamatosan jelen vannak koncertszervezők, klubok, rádiók,   tv-k képviselői és managerek is, akik folyamatosan keresik a tehetségeket, és fellépési lehetőségeket nyújtanak a zenekaroknak, ahogy tették azt a korábbi években is.

A verseny célja:

A Backstage Live Amatőr Zenekarok Versenyének elsődleges célja, megismertetni azokat a zenekarokat, amelyek kellő elhivatottsággal és tehetséggel rendelkeznek. Versenyünk tágan kezeli az amatőr kategóriát, mivel nálunk  nem csak a frissen alakult, hanem a már régóta működő, de lehetőséget nem kapott zenekarok is ennek számítanak . A rendezvény alkalmat biztosít az együtteseknek , hogy profi körülmények között kipróbálhassák magukat egy igazi koncerten, egy fesztiválon és a hivatásos zenekarok életébe is belekóstolhassanak: fotózás, interjúk stb...

A rendezvény által szeretnénk a klubtulajdonosok, rendezvényszervezők szemét kinyitni, hogy igenis érdemes bevállalni, megismertetni a közönséggel a tehetséges amatőr zenekarokat is. Előző rendezvényeink is ezt bizonyították. Eddigi versenyeink után sokan kaptak, és azóta is kapnak meghívást, fellépési lehetőséget.
A verseny díjainak összeállításánál a legfontosabb szempont a zenekarok további fejlődésének segítése volt. Egy videoklip, hangszervásárlási utalvány, vagy akár egy komplett koncerthangosítás mindig nagy lehetőség a feltörekvő csapatoknak. A Kölcsey Televízión keresztül az egész megyében nyomon követhetik a nézők a verseny állását, megismerhetik a résztvevőket, és szavazhatnak a nekik tetsző zenekarokra.
A tehetségkutató alapkoncepciója az, hogy egy egyszerű fellépés helyett a valóságban is bemutatkozhassanak a csapatok, lehetőséget teremtve a további célok kifejtésére is.
A díjátadón mindenki egy DVD-t kap, amelyen a versenyen  fellépő zenekarok koncertfelvételeit adjuk át. A későbbiekben ezt akár „DEMO” videóként is használhatják. Minden koncertszervezőnél hivatkozhatnak a verseny honlapjára , és itt nézhetik meg a bandákról készített fényképeket, videókat is.

A helyi és az országos médiák is felfigyeltek a rendezvényre, és úgy gondolják, hogy további bemutatkozási, valamint fellépési lehetőségeket tudnak biztosítani különdíjként a zenekarok számára. (road show-k stb...)

 

                Kapcsolat:


Lengyel Balázs, 20/28-555-05,

www.backstagelive.hu,

info@backstagelive.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma