Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2014. Május 09. 11:06, péntek | Sport
Forrás: InfoVáros | Hajósi Miklós

Izgalmassá szeretném varázsolni a versenyt! | Papp Arnold

Izgalmassá szeretném varázsolni a versenyt! | Papp Arnold

Nem kis versenyen veszel részt aVígh Racing Team csapattal, mint egy FIA WTCC versenyen.

Mekkora a nyomás ilyen rendezvényen rajtad és a csapaton, hisz Formula Renault pilótaként ez lesz a második éles gyorsasági versenyed 2014-ben?

- Először is, sziasztok!

Igen a hétvégén, nagy örömünkre a WTCC versenyhétvégéjének vagyunk a betét futam programja, így igen komoly néző közönség előtt állhatunk rajthoz. A hungaroringi verseny között, csupán kettő hét volt a két versenyhétvége között, így nagyon kevés időnk volt az autó átnézésére. A váltó illetve kuplung problémákat sikerült megoldaniuk a szerelőimnek illetve a Kasza Motorsportnak. Úgy érzem technikailag sikerült felkészülni teljes mértékben és nagyon várjuk második közös versenyünk a csapattal.

Miképp készülsz fel erre a versenyre? Hogy ismerkedsz a pályával?

- Soha nem jártam még a Szlovákiaring-en, és most át is építették az "ugratót" a 3-as kanyar előtt, így tavalyhoz képest változott is. Videókat meg pályarajzot néztem. Remélem a szabadedzésen sikerül majd megtanulni gyorsan a pályát és a pénteki időmérőn már kitudjuk hozni a maximumot magunkból. Nagyon tempós pálya, nagyon várom már, hogy pályára gördüljünk a zöld csodával.

Óriási nézőközönség várható majd a Szlovákiaringre. Mennyire dominál téged a nagy közönség? Milyen érzés tíz-húsz Formula Renault autóval elrajtolni és versenyezni?

- A nézők mindig fontosak voltak számomra, a Szilveszter Rallyn már megízleltem egyszer milyen is nagy közönség előtt versenyezni! Óriási érzés, engem nagyon motivált, hogy izgalmassá varázsoljuk a versenyt, hiszen ezért jönnek ki.

Első versenyemen is meglepően sok formulaautó volt, nagyon jó érzés volt ott állni a rajtrácson ennyi autó között. Reméljük most is komoly mezőny gyülekezik majd fel a nézők nagy örömére.

Új design lett az autón a múlt heti Hungaroringi futamra. Miért is?

- Igen. Egy másik csapattól került hozzánk a formula autó, és hogy ne keverjenek minket össze, így új design-t kellett kitalálni. Szerintem jól sikerült. A zöld szín egyértelműen a Lada miatt jött, csak egy kicsit még rikítóbb színt kapott, hogy feltűnőbb legyen.

Mit szólsz az új szervizháttérhez és ahhoz, hogy Fekete Laci felajánlotta a lehetőséget a Formula Renault sorozatban való induláshoz?

- Nem tudok elég hálás lenni Fekete Lacinak és a Vígh Racing Team-nak. Szép eredményekkel próbálom viszonozni mind azt a jót, amit kaptam tőlük. A szerviz háttér pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy az autó tudja a sikert. Az a kis maradék, ami kell a dobogóhoz már csak rajtam múlik, nem lesz könnyű, de mindent megteszek.

Köszönet a Vígh Racing Teamnak és Fekete Lacinak a segítségért!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 15. 07:49, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - Az FTC a duplázásért, a Paks a történelmi sikerért hajt

A Ferencváros a duplázásért, míg a Paks története legnagyobb sikeréért küzd a labdarúgó MOL Magyar Kupa szerdai döntőjében.

2024. Május 14. 15:04, kedd | Sport

EURO-2024 - Rossi kihirdette 26 fős keretét

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 26 fős keretét a németországi labdarúgó Európa-bajnokságra, illetve öt tartalékot jelölt meg.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Tour de Hongrie - Poelsé a záróetap, Nys az első belga sárga trikós, Dina a legjobb magyar

Thibau Nys nyerte a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán Wout Poels diadalmaskodott.