Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2011. December 30. 11:18, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Januárban kezdődnek meg a bértárgyalások az állami vállaltoknál

Januárban kezdődnek meg a bértárgyalások az állami vállaltoknál

A Magyar Nemzet azt írja, hogy a nagy állami vállalatoknál is kivárják, hogy hivatalosan kihirdessék a jövő évi járulékokról, a minimálbérről, a szakmai bérminimumról és a bérkompenzációról szóló rendeletet.

Az érdemi bértárgyalások csak ezután, várhatóan januárban kezdődhetnek el.

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete a bérkompenzáció feletti, az infláció mértékét elérő és némi reálkereset-növekedést is biztosító 4,2 plusz 1 százalékos béremelést követel. Mivel jelenleg 90 ezer forint a legalacsonyabb bér a MÁV-csoportnál, a vállalatnak át kell tekintenie a munkaköri kategóriákhoz tartozó bérsávokat. Jelenleg annyit tudni, hogy a bruttó 218.600 forint alatt kereső munkavállalókat kell kompenzálni, amibe az adókedvezmény nem számít bele.

A Magyar Postánál működő szakszervezetek egyelőre nem fogalmaztak meg konkrét bérkövetelést. A legutóbbi bértárgyaláson az ösztönzési rendszer jövő évi átalakítását vizsgálták, illetve megállapodtak abban, hogy étkezési utalvány formájában egyszeri juttatásban részesülnek a postai dolgozók, ennek értéke a napi óraelfoglaltság arányában tizenkétezertől huszonkétezer forintig terjed fejenként, amit az idén fizettek ki.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket