Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. November 15. 13:54, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Jobbik: botrány, hogy senki nem emlékszik a Malév csődjéért felelős személyekre

Jobbik: botrány, hogy senki nem emlékszik a Malév csődjéért felelős személyekre

A Jobbik szerint botrányos és elfogadhatatlan, hogy a Malév fizetésképtelenségének okait vizsgáló parlamenti bizottság előtt meghallgatott volt miniszterek egyike sem emlékszik a személyi felelősökre - jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Volner János.

A Jobbik frakcióvezető-helyettese ismertette: sem Draskovics Tibor és Oszkó Péter volt pénzügyminiszterek, sem pedig Bajnai Gordon volt gazdasági miniszter és miniszterelnök nem emlékeztek arra, hogy kik voltak a felelősök a Malév fizetésképtelenségének kialakulásában.
Volner János azt is furcsának nevezte, hogy az üzleti életben komoly szakértelemmel rendelkező volt miniszterek egyike sem említett a bizottsági meghallgatása során olyan lépéseket, amelyek a Malév megmentését, fennmaradását szolgálták volna. Sőt ezzel szemben "folyamatosan leválasztották a Malévról a nyereséges részeket" és rosszabbnál rosszabb pénzügyi konstrukciókról döntöttek. Példaként említette az orosz Vnyesekonom Banknak nyújtott viszontgaranciát, amely következtében a 200 millió forintért értékesített Malév 10 milliárd forinttal kötelezte el magát a saját vevője felé.
Volner János hangsúlyozta azt is, hogy a Malév még működésének utolsó éveiben is 70 milliárd forintos költségvetési bevételt termelt az évi 20 milliárd forint vesztésége mellett.
Éppen ezért a Jobbik kormányra kerülése esetén újraindítaná a nemzeti légitársaságot és elszámoltatná a rossz privatizáció és a csőd felelőseit.

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk