Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2014. December 16. 14:50, kedd | Életmód
Forrás: Violet C. Landers

Karácsonyfa trend – Milyen színű legyen a karácsonyfánk?

Karácsonyfa trend – Milyen színű legyen a karácsonyfánk?

Évről évre dilemmát okoz, hogy miként díszítsük fel karácsonyfánkat? Néha unjuk már a hagyományos, régi díszeket... Mi a trend 2014-ben? Most kiderítjük!

Évről évre dilemmát okoz, hogy miként díszítsük fel karácsonyfánkat? Néha unjuk már a hagyományos, régi díszeket, nem beszélve arról, hogy a régi díszeink idő közben összetörhetnek vagy – karácsonyi izzók esetében – nem működnek. Mi a trend 2014-ben? Most kiderítjük!

Éveken át az egy vagy két színben pompázó karácsonyfák voltak a legdivatosabbak. Az arany-piros kombináció a leggyakoribb. Az arany a gazdagságot, míg a piros a szeretetet, a szerelmet szimbolizálja. Nem is beszélve arról, hogy ez a tradicionális szín és örök klasszikus, hiszen melegség árad belőle.
Megjelentek aztán a különféle díszek, s velük együtt újabb színkombinációk. A kék-ezüst páros bár hideg színek mégis trendi lehet.
A ciklámen vagy lila szín ugyancsak szép, sőt akár együtt is, de lehet arannyal vagy ezüsttel is feldobni.

Karácsonyfa trend – Milyen színű legyen a karácsonyfánk?

A hagyományokhoz ragaszkódoknak ajánljuk a pattogatott kukoricából készített fűzért vagy a szalma-díszeket esetleg az üvegdíszeket is! Szaloncukrokat azonban sokan már évek óta nem aggatnak a karácsonyfára. Egyrészt kiment a divatból, másrészt szinte mindenhol úgy fogyasztják, hogy az üres papírok – az édesség elfogyasztását követően is – tovább lógnak a fán, amit még 2-3 hétig nézegetni kell!

Karácsonyfa trend – Milyen színű legyen a karácsonyfánk?

Az idei trendben a színes fa a nyerő! A karácsonyfát két, három részre felosztva és szintenként díszítve a szivárvány színeire hasonlít. Ami talán nem is baj, mert sokszor a családokban még ezen is vita van, hogy kinek mi tetszik vagy mi nem. Ráadásul vannak díszek, amelyek a kedvenceink, de a színe meggátolja abban, hogy a fára tegyük. Ebben az esetben azonban nem!

Továbbra is nagy az igény az élőfenyőkre, annak ellenére, hogy az ünnep után mind a szemetesbe kerülnek. Azok, akik viszont védik a környezetüket, gyakran műfenyőt vesznek. Ezek azonban az eredetitől jelentősen eltérhetnek, lehet akár fehér vagy színes tűfenyő is. Ezek is szépek lehetnek, de sok esetben messziről lerí róluk, hogy műanyagból készültek.

Bármilyen szín mellett is döntünk, az ünnepi meghitt hangulat megteremtése és a család körében eltöltött napok a legszebbek. Főleg, ha csillogó gyermekszemek vesznek körül, akik borzasztóan örülnek a karácsonyi ajándékaiknak.
Kellemes készülődést és ünnepvárást Mindenkinek!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Életmód

MÁV: idén már tizenöt emberéletet követelt a figyelmetlenség és a szabályok megszegése

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Életmód

Ferencz Orsolya: az űrtechnológia fontos sarokköve a világgazdaságnak

Az űrtechnológia fontos sarokköve annak, hogy a világgazdaság üzemelni és fejlődni tudjon - mondta Ferencz Orsolya az eddigi legnagyobb magyar repülő űreszköz, a Thermal Guard Assembly (TGA) pénteki bemutatóján Miskolcon.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Életmód

Bodrogi 90 - Gálaműsorral köszöntik a Kossuth-díjas színészt