Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. November 30. 07:49, szerda | Belföld
Forrás: mti

Karácsonykor is körültekintően kell hitelt felvenni

Karácsonykor is körültekintően kell hitelt felvenni

Áruhitel, személyi kölcsön vagy hitelkártya igénylésénél is körültekintően kell eljárni, az ügyfélnek a jövedelmi helyzetéhez, a családi költségvetés nagyságához mérten kell a lehetőségek közül választania

- hívta fel a figyelmet a Bankmonitor szakértője az M1 aktuális csatornán a karácsonyi vásárlásokkal kapcsolatban kedden. Szabics Zsolt hozzátette: míg a személyi kölcsön bármire felhasználható, az áruhitel egy adott termékhez, szolgáltatáshoz kötődik.

Az áruhitel-szerződések megkötésénél sok esetben árukapcsolás történik, az ügyfél megkapja például az adott áruház vagy bank hitelkártyáját is - ismertette. A szakember szerint ezeket a hitelkártyákat nem kell feltétlenül aktiválni, és a vásárló akkor kerülheti el a plusz költségeket, ha az áruhitelből csak azt a terméket vásárolja meg, amiért a hitelt felvette.

Az ilyen jellegű hitel választásánál a fogyasztóknak érdemes megnézni, hogy az áruhitelt 0 százalékos teljes hiteldíj-mutató mellett (thm) vehetik-e igénybe - tette hozzá.

Hangsúlyozta: ha az ügyfél 0 százalékos thm-mel rendelkező áruhitelt választ, figyelnie kell a pontos törlesztésre, mert ellenkező esetben extra költségekkel kell számolnia.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére