Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Július 06. 13:15, péntek | Sport
Forrás: MTI

Kézilabda BL - A Veszprém a címvédővel, a Szeged a Barcelonával egy csoportban

Kézilabda BL - A Veszprém a címvédővel, a Szeged a Barcelonával egy csoportban

A magyar bajnok MKB Veszprém többek között a címvédő német Kiellel, míg a Pick Szeged a spanyol FC Barcelonával került egy csoportba a férfi kézilabda Bajnokok Ligája főtábláján.

Az európai szövetség (EHF) pénteki sorsolásán a legutóbbi kiírásban nyolcaddöntőig jutott veszprémiek a Kiel mellett az idén a németekkel döntőző spanyol Atlético Madridot, valamint a svéd Sävehofot, a szlovén Celjét és a 3-as selejtezőcsoport győztesét kapták ellenfélül a B csoportban.
A hatodik résztvevő a román Constanta, a szlovák Tatran Presov, az izraeli Maccabi Srugo Rishon Lezion és az olasz SSV Loacker Bozen együttesei közül kerül majd ki.
A szegediek a D jelű hatosba kerültek, amelyben a Barcelona mellett a horvát Croatia Zagreb, a svájci Schaffhausen, a német Füchse Berlin, valamint a török Besiktas és a fehérorosz Dinamo Minszk selejtezős párharcának győztese lesz a riválisuk.
A főtábla küzdelmei szeptember 26-án kezdődnek és február 24-én zárulnak le. A csoportokból az első négy-négy helyezett jut be a nyolcaddöntőbe.
A főtábla csoportbeosztás:
A csoport:
----------
Montpellier (francia), Csehovszki Medvegyi (orosz), SG Flensburg-Handewitt (német), Ademar Leon (spanyol), 1. selejtező csoport győztese, szabadkártyás csoport győztese
B csoport:
----------
MKB VESZPRÉM, THW Kiel (német), Atlético Madrid (spanyol), Sävehof (svéd), Celje (szlovén), a 3-as selejtezőcsoport győztese
C csoport:
----------
AG Kobenhavn (dán), Gorenje Velenje (szlovén), Kielce (lengyel), Chambery (francia), St. Petersburg HC (orosz), a 2-es selejtező csoport győztese
D csoport:
----------
PICK SZEGED, FC Barcelona (spanyol), Croatia Zagreb (horvát), Schaffhausen (svájci), Füchse Berlin (német), Besiktas (török)/Dinamo Minszk (fehérorosz)

Címkék: Kézilabda-BL

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.