Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Január 02. 11:01, szombat | Helyi
Forrás: www.kisvarda.hu

Kisvárda : Tavasszal kezdődik a szennyvízcsatorna építése

Kisvárda : Tavasszal kezdődik a szennyvízcsatorna építése

A kisvárdai önkormányzat még 2007 novemberében a szennyvízhálózat építésére pályázatot nyújtott be. Az elmúlt évben az előkészítés megvalósítására támogatási szerződést írtak alá, és most a Környezetvédelmi és Vízügyi

Dr. Oláh Albert polgármester elmondta: 2007 novembere óta hosszúnak tűnik az az időszak, amelyet a kisvárdai önkormányzat pályázata bejárt. Az Európai Uniós pénzek elnyerése és igénybevétele többnyire ilyen. Mindez nem változtat a lényegen, ha minden a leírtak szerint, és optimális körülmények között történik, 2010 áprilisában a munkákat elkezdhetjük, és mintegy másfél év alatt a város teljes területén az eddig nem csatornázott utcákban a szennyvíz-hálózatot kiépítjük.
 
Terveink szerint 33 utcában épül új csatorna mintegy 13 800 méter hosszban. Végre valóra válthatjuk ígéretünket a Kossuth és Csillag utcákban, hiszen az ott lakók régóta kérik a hálózat felújítását, most ezt is elvégezzük az útburkolat kijavításával együtt. A beruházás során több mint 1100 ingatlannak biztosítjuk a hálózatba való bekötését, a tervezett összköltség meghaladja a 730 millió forintot. Az elnyert támogatás összege 581 millió, a különbözetet az önkormányzatnak kell biztosítani. Jelenleg a közbeszerzési eljárás zajlik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.