Városlista
2022. október 1, szombat - Malvin

Hírek

2010. Január 02. 11:01, szombat | Helyi
Forrás: www.kisvarda.hu

Kisvárda : Tavasszal kezdődik a szennyvízcsatorna építése

Kisvárda : Tavasszal kezdődik a szennyvízcsatorna építése

A kisvárdai önkormányzat még 2007 novemberében a szennyvízhálózat építésére pályázatot nyújtott be. Az elmúlt évben az előkészítés megvalósítására támogatási szerződést írtak alá, és most a Környezetvédelmi és Vízügyi

Dr. Oláh Albert polgármester elmondta: 2007 novembere óta hosszúnak tűnik az az időszak, amelyet a kisvárdai önkormányzat pályázata bejárt. Az Európai Uniós pénzek elnyerése és igénybevétele többnyire ilyen. Mindez nem változtat a lényegen, ha minden a leírtak szerint, és optimális körülmények között történik, 2010 áprilisában a munkákat elkezdhetjük, és mintegy másfél év alatt a város teljes területén az eddig nem csatornázott utcákban a szennyvíz-hálózatot kiépítjük.
 
Terveink szerint 33 utcában épül új csatorna mintegy 13 800 méter hosszban. Végre valóra válthatjuk ígéretünket a Kossuth és Csillag utcákban, hiszen az ott lakók régóta kérik a hálózat felújítását, most ezt is elvégezzük az útburkolat kijavításával együtt. A beruházás során több mint 1100 ingatlannak biztosítjuk a hálózatba való bekötését, a tervezett összköltség meghaladja a 730 millió forintot. Az elnyert támogatás összege 581 millió, a különbözetet az önkormányzatnak kell biztosítani. Jelenleg a közbeszerzési eljárás zajlik.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 21. 20:41, szerda | Helyi

Kerítésnek ütközött egy autó Balatonfüreden, a sofőr életét vesztette

A sofőr menet közben rosszul lett, emiatt következett be a szerencsétlenség.

2022. Augusztus 26. 08:58, péntek | Helyi

Rengeteg gránátot találtak Szombathelyen

Összesen 155 darab 82 milliméteres második világháborús szovjet aknavetőgránát került elő Szombathelyen - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezrede csütörtökön a Facebook-oldalán.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 17. 14:03, vasárnap | Helyi

Szabadstrand nyílt Tiszabábolnán

A vízi turizmusnak, az ökoturizmusnak óriási a szerepe a dél-borsodi, tiszai települések életében, ezért is jelentős lépés, hogy Tiszabábolnán szabadstrandot nyitottak