Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Január 02. 11:01, szombat | Helyi
Forrás: www.kisvarda.hu

Kisvárda : Tavasszal kezdődik a szennyvízcsatorna építése

Kisvárda : Tavasszal kezdődik a szennyvízcsatorna építése

A kisvárdai önkormányzat még 2007 novemberében a szennyvízhálózat építésére pályázatot nyújtott be. Az elmúlt évben az előkészítés megvalósítására támogatási szerződést írtak alá, és most a Környezetvédelmi és Vízügyi

Dr. Oláh Albert polgármester elmondta: 2007 novembere óta hosszúnak tűnik az az időszak, amelyet a kisvárdai önkormányzat pályázata bejárt. Az Európai Uniós pénzek elnyerése és igénybevétele többnyire ilyen. Mindez nem változtat a lényegen, ha minden a leírtak szerint, és optimális körülmények között történik, 2010 áprilisában a munkákat elkezdhetjük, és mintegy másfél év alatt a város teljes területén az eddig nem csatornázott utcákban a szennyvíz-hálózatot kiépítjük.
 
Terveink szerint 33 utcában épül új csatorna mintegy 13 800 méter hosszban. Végre valóra válthatjuk ígéretünket a Kossuth és Csillag utcákban, hiszen az ott lakók régóta kérik a hálózat felújítását, most ezt is elvégezzük az útburkolat kijavításával együtt. A beruházás során több mint 1100 ingatlannak biztosítjuk a hálózatba való bekötését, a tervezett összköltség meghaladja a 730 millió forintot. Az elnyert támogatás összege 581 millió, a különbözetet az önkormányzatnak kell biztosítani. Jelenleg a közbeszerzési eljárás zajlik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.