Városlista
2021. szeptember 17, péntek - Zsófia

Hírek

2013. Október 25. 14:47, péntek | Helyi
Forrás: www.sunshinefm.hu/HZ

Klinghammer: nem kell félteni a Nyíregyházi Főiskolát

Klinghammer: nem kell félteni a Nyíregyházi Főiskolát

"A vezetésnek meg kell találnia, hogy a régióban illetve a határon túl milyen szakokra van szüksége a fiataloknak".

Nem kell félteni a Nyíregyházi Főiskolát, meg fogja találni helyét a felsőoktatás új rendszerében - mondta a megyeszékhelyen Klinghammer István. A felsőoktatásért felelős államtitkár Eötvös József születésének 200. évfordulója alkalmából tartott előadást a magyar felsőoktatás kialakulásáról és jelenlegi helyzetéről a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban.

Mint mondta: a főiskoláknak, egyetemeknek maguknak kell megtalálni az utat, hogy olyan szakokat indítsanak, melyek iránt kereslet van a diákok körében és a munkaerőpiacon egyaránt, a kormányzat feladata pedig a tanácsadás és a fenntartás biztosítása.

A Nyíregyházi Főiskolával kapcsolatban az államtitkár hozzátette: itt minden lehetőség és adottság megvan, a vezetésnek meg kell találnia, hogy a régióban illetve a határon túl milyen szakokra van szüksége a fiataloknak, neves oktatói kart kell tenni a szakok mögé, és kialakítani egy kompetencia alapú profilt, hogy az itt végzett hallgatók országosan is megállják a helyüket.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 17. 18:02, péntek | Külföld

A francia elnök szerint hamarosan feloldhatók a korlátozások

Emmanuel Macron államfő csütörtökön úgy vélte, hogy a koronavírus-járvány mutatóinak folyamatos javulása miatt el lehet kezdeni gondolkodni a korlátozások feloldásáról, beleértve a védettségi igazolás használatát is.

2021. Szeptember 17. 17:05, péntek | Belföld

Háromszázmilliót csalt ki, elítélték

Különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás miatt első fokon nyolc év börtönbüntetésre ítélt a Mohácsi Járásbíróság egy férfit,

2021. Szeptember 17. 16:01, péntek | Külföld

Minden ötszázadik amerikai meghalt a járvány miatt

A koronavírus-járvány kezdete óta mintegy 660 380 amerikai vesztette életét a fertőzés következtében, ami azt jelenti, hogy az Egyesült Államok minden ötszázadik lakója meghalt a kór miatt

2021. Szeptember 17. 15:31, péntek | Sport

Harmadik hely a Kakucs Ringen

Pál Krisztián, nemrég még Greinbach-ban rótta a köröket a Swift Hybrid RX Cup mezőnyében. Most pedig már itthon Magyarországon szállt harcba a sporttársak, és az idő ellen az Euroaszfalt Rallycross OB Kakucsi fordulóján.