Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Augusztus 04. 19:04, szombat | Belföld
Forrás: infovárosok - illusztráció: pixabay

Kocsit lopott egy hajléktalan, majd hónapokig abban lakott

Kocsit lopott egy hajléktalan, majd hónapokig abban lakott

Ellopott egy kisáruszállítót mialatt pakoltak belőle Esztergomban még tavaly, aztán abban lakott, míg a rendőrök rá nem találtak.

Az Esztergomi Járási Ügyészség nagyobb értékre, több közokirat egyidejű elvételével elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben, egyben a vádiratban az új büntetőeljárási szabályokra figyelemmel azt is indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével hozzon büntetővégzést.

A hajléktalan vádlott gyakran tartózkodott Esztergom belvárosában.

A ruhákat árusító sértett tavaly június 30. napján délután, Esztergomban a tehergépkocsijával az egyik utcában parkolt, és az indítókulcsot a nyitott járműben hagyva, az egyik üzletbe hordta a ruhákat. A teherkocsiban volt a forgalmi engedély és a törzskönyv is. Eközben megjelent a helyszínen a vádlott, aki kihasználta a sértett távollétét, beült a járműbe és azzal, valamint a ruhákkal együtt elhajtott, majd az egyik budakalászi áruház parkolójában parkolt le. A vádlott napközben gyalogosan közlekedett, míg az éjszakákat a tehergépkocsi rakterében töltötte.

Az elkövetőt a rendőrök március 14-én elfogták, majd a járművet a sértettnek visszaadták. A tulajdonos a ruhaneműket is visszakapta, de mivel azok hónapokig műanyag zsákokban voltak, penészesek és koszosak lettek, emiatt eladhatatlanok.
A bűncselekmény elkövetési értéke 574.700 forint.

A férfi által elkövetett lopás egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az új büntetőeljárásról szóló törvény szerint ez esetben is helye van büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásnak, mivel a vádlott szabadlábon van, a bűncselekmény elkövetését beismerte, az ügy megítélése egyszerű, és a büntetés célja tárgyalás nélkül is elérhető. Az ügyészség ezt az eljárási formát indítványozta, így a bíróság az ügy érkezését követő egy hónapon belül hozza meg a döntését, gyorsítva ezzel is az eljárás befejezését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során