Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2017. Október 31. 09:37, kedd | Belföld
Forrás: mti

Kutyakekszes dobozokban próbáltak cigit csempészni

Kutyakekszes dobozokban próbáltak cigit csempészni

Több mint 88 ezer doboz adózatlan cigarettát találtak Budapesten, egy bérelt raktárban kutyakekszes dobozokba rejtve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai - közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

Mint írták, a pénzügyőrök egy bérelt raktárt ellenőriztek Budapesten, igazoltatták a raktár előtt álló furgon sofőrjét és a helyszínen tartózkodó bérlőt. A raktár ellenőrzésekor kiderült, hogy a "kutyakeksz" feliratú kartondobozokban nagy mennyiségű, magyar adójegy nélküli cigaretta van.

A sofőr azonnal elismerte, hogy adózatlan dohányárut szállított, a raktár bérlője azonban nem nyilatkozott a pénzügyőröknek.

A NAV munkatársai a több mint 105 millió forint értékű adózatlan jövedéki terméket lefoglalták, és orgazdaság miatt feljelentést tettek. A várható jövedéki bírság több mint 154 millió forint - közölte a NAV.

Címkék: cigaretta, cigi, kutyakeksz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Hszi Csin-ping: Kína és Magyarország mindig barátok voltak

Kína és Magyarország mindig barátok voltak, de történelmük során most a legjobb a kapcsolat a két ország között - jelentette ki Hszi Csin-ping, a Kínai Népköztársaság elnöke csütörtökön Budapesten.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Orbán Viktor: támogatjuk a kínai békekezdeményezést

Támogatásáról biztosította az ukrajnai konfliktus lezárását célzó kínai békekezdeményezést csütörtökön, a Hszi Csin-ping kínai államfővel közösen tett sajtónyilatkozatában Orbán Viktor miniszterelnök.

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:39, csütörtök | Belföld

Orbán Viktor fogadta az állami látogatásra Magyarországra érkező kínai államfőt

Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó szerda este a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogadta Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát