Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. November 13. 06:00, hétfő | Sport
Forrás: MTI

Labdarúgó NB I - Fehérvári meglepetés a Groupama Arénában

Labdarúgó NB I - Fehérvári meglepetés a Groupama Arénában

A Fehérvár meglepetésre 1-0-ra győzni tudott a címvédő és listavezető Ferencváros vendégeként vasárnap a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójában.

A fehérváriak először nyertek a szezonban idegenben és sikerükkel a tabella negyedik helyére léptek fel, míg az FTC sorozatban második vereségét szenvedte el a bajnokságban.

OTP Bank Liga, 13. forduló:
Ferencvárosi TC-Fehérvár FC 0-1 (0-0)
------------------------------------
Groupama Aréna, 11 007 néző, v.: Karakó
gólszerzők: Szabó L. (68.)
sárga lap: Ben Romdhane (35.), Marquinhos (81.), Sigér (85.), illetve Flores (91.), Tóth (96.), Rúben Pinto (97.)

Ferencváros:
-----------
Dibusz - Wingo, Cisse, Abena (Owusu, 70.), Ramírez (Gojak, 86.) - Makreckis, Esiti (Sigér, a szünetben) - Traoré (Civic, 77.), Ben Romdhane (Lisztes, a szünetben), Marquinhos - Pesic

Fehérvár:
--------
Tóth - Bese, Csongvai, Serafimov, Gergényi B., Schön - Christensen (Rúben Pinto, 79.), Flores, Katona (Kalmár, 55.) - Kastrati (Szabó L., 64.), Kodro (Karamoko, 80.)

A mérkőzés első félidejében a csütörtökön a Genkkel kiélezett Konferencia-liga meccset vívott Ferencváros játszott némi mezőnyfölényben, de igazán komoly helyzetig ritkán jutott el, így gól nélküli döntetlennel mentek szünetre a csapatok.

A második játékrész egy FTC-lesgóllal indult és hazai labdabirtoklási fölénnyel folytatódott, gólt azonban a félidő derekán a vendégek szereztek egy pontrúgás után a percekkel korábban becserélt Szabó Levente révén. A folytatásban gyakorlatilag felborult a pálya, ám a székesfehérváriak nagyon stabilan védekeztek, a kissé ötlettelen ferencvárosiak pedig kevés helyzetüket nem tudták gólra váltani.

A Fehérvár története során először tudott győzni bajnoki mérkőzésen a Groupama Arénában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.