Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Február 10. 13:24, péntek | Belföld
Forrás: NAV

Lecsapott a NAV - Rengeteg pénzt eltitkolt az autómosó üzemeltetője

Lecsapott a NAV - Rengeteg pénzt eltitkolt az autómosó üzemeltetője

Nemcsak a piszok, a pénz is majdnem nyomtalanul eltűnt több budapesti autómosóban, amelynek üzemeltetője feketén könyvelte a készpénzben fizetett összegeket.

A NAV budapesti pénzügyi nyomozóinak felderítése vetett véget az adóelkerülésnek. A cégek ugyanis csak bevételük töredékét vallották be az adóhatóságnak.

Már csak a kezeit próbálhatja tisztára mosni az a vállalkozó, aki több fővárosi, kézi autómosó üzemeltetésével, az adófizetés elmulasztásával kárt okozott a költségvetésnek. A 200 millió forintot is elérte az elmúlt években az az összeg, amit a cégvezető eltitkolt, hogy bevételének jelentős része után megússza az adózást.

Az autómosók legtöbb ügyfelüknek nem adtak bizonylatot, szinte csak szerződéses partnereknek állítottak ki számlát és a készpénzben fizetett összegeket feketén könyvelték. A teljes bevételt a társaság nem vallotta be, így kevesebb általános forgalmi adót fizetett az államkasszába, mint amennyit a szolgáltatások ellenértéke után kellett volna befizetni.

A NAV MERKUR Bevetési Egysége fogta el az üzemeltető cég vezetőjét és adta át a pénzügyi nyomozóknak.

Az autómosókat működtető férfit gyanúsítottként hallgatták ki költségvetési csalás megalapozott gyanúja miatt. A nyomozók ingatlant, készpénzt és luxusórákat is lefoglaltak, értékük fedezi a be nem fizetett adóval okozott kárt.

Címkék: NAV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.