Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2020. Március 19. 11:01, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: mti

Letartóztatásban szenvedett kábítószer-mérgezést egy férfi Nógrádban

Letartóztatásban szenvedett kábítószer-mérgezést egy férfi Nógrádban

Büntetés-végrehajtási intézetben töltött letartóztatásban szenvedett kábítószer-mérgezést egy férfi Nógrád megyében; társa ellen, akitől a drogokat kapta, vádat emeltek

– közölte az MTI-vel csütörtökön a Nógrád megyei főügyész. Bóna Gyula ismertette: az eset 2017 májusában történt, amikor egy büntetés-végrehajtási intézetben letartóztatásban lévő 29 éves vádlott egyik este egy szintén letartóztatott társának átadott egy sárgás színű és egy fehér színű, gyurma állagú anyagot tartalmazó zacskót, aki annak tartalmát még aznap elfogyasztotta.

Ezt követően zárkájában rosszul lett, az eszméletét is elvesztette, kórházba került.

A nyomozás során kiderült, hogy a sértett legalább 100-150 milligramm, 20-100 adagnak megmegfelelő, ADB-Fubinaca típusú kábítószert fogyasztott el. Ennek következtében életveszélyes állapotot okozó mérgezést szenvedett, mely a gyors orvosi segítség nélkül a halálához vezetett volna.

A Nógrád Megyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a 29 éves férfi ellen, vele szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.