Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Január 29. 07:57, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Magyar piac: már a vizsgaidőszakban elindult a buli

Magyar piac: már a vizsgaidőszakban elindult a buli

Szenzációs mértékű ralit produkált a magyar piac januárban. Míg három héttel ezelőtt az államcsőddel riogatták a befektetőket, addig mostanra tova tűnt minden hasonló érzés a hazai börzével kapcsolatban.

Az BUX több, mint 20 százalékot ugrott a január eleji mélyponthoz képest, ami egyebek mellett az OTP majdnem 40 százalékos felértékelődéséből és a MOL 20 százalékos emelkedéséből táplálkozik. De azért kellett hozzá a Telekom 15 százalékos és a Richter 10 százalékos drágulása is. Az euró majdnem 30 egységgel lett olcsóbb a 323-as csúcsokhoz képest, de a svájci frank kurzusa is jó 8 százalékkal került lejjebb. Az állampapírpiacon a hozamgörbe legtöbb lejárata december közepi szintekre esett vissza, csak az utolsó három hétben mintegy 200 bázisponttal került lejjebb a görbe. Ez pl. egy hároméves kötvény esetében kb 5 százalékos felértékelődést jelent, de egy tízéves magyar állampapír is kb. 14-15 százalékkal értékelődött fel. A piaci felívelés főként annak köszönhető, hogy változott a kormányzati retorika és a piaci szereplők ezt el is hitték - írják az Equilor elemzői.A várakozások egyre csak fokozódnak a gyors hitelmegállapodás kapcsán, de még mindig úgy véljük, hogy a piac sokkal hamarabb látja a pecsétet a megállapodásokon mint arra a valóságban sor kerül. A következő hetekben sávkereskedésre számítanak az elemzők a hazai piacon.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk