Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Április 07. 09:07, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Magyarországra is érkeztek szalmonellával szennyezett csokoládétermékek

Magyarországra is érkeztek szalmonellával szennyezett csokoládétermékek

Az EU több tagállamában jelentettek Salmonella okozta megbetegedéseket, amelyekről bebizonyosodott, hogy a belga Arlon üzemben készült, különféle Kinder csokoládétermékekhez köthetők;

a belga élelmiszerbiztonsági hatóság kivizsgálása alapján Magyarországra is érkeztek szennyezett termékek - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán az MTI-vel.

A Nébih megkezdte az érintett termékek nyomonkövetési vizsgálatát, a pontos termékadatokról a hivatal honlapján tájékozódhatnak a vásárlók. A táblázatot folyamatosan frissítik.

A Ferrero Magyarország Kereskedelmi Kft. tájékoztatása alapján Magyarországon eddig hatféle termék érintett a visszahívásban: a Kinder Schokobons 46g, 125g, 200g, 300g, a Kinder Surprise Maxi 100g, Kinder Mix 198g, a Kinder Maxi Mix 133g, a Kinder Mini Eggs 250g, a Kinder Happy Moments 133g, 162g, 347g.

A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy amennyiben a megadott termékek bármelyikéből vásároltak, ne fogyasszák azt el. Kérdéseikkel és panaszaikkal a Ferrero Magyarország Kft. fogyasztóvédelmi csoportjához forduljanak.

A Salmonella okozta fertőzés jellemző tünetei a hasmenés, hányás, magas láz, de enyhébb esetben csak hőemelkedés, levertség tapasztalható, egyéntől függően a fertőzés tünetmentes is maradhat - írták.

Címkék: csoki, kinder, szalmonella

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.