Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Szeptember 23. 09:21, szombat | Belföld
Forrás: mti / fotó - videó: police.hu

Marihuánaültetvényeket számoltak fel Mányon és Noszvajon

Marihuánaültetvényeket számoltak fel Mányon és Noszvajon

Marihuánaültetvényeket számolt fel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a Komárom-Esztergom megyei Mányon, illetve a Heves megyei Noszvajon.

A police.hu rendőrségi honlapon szombaton közöltek szerint marihuána átvétele közben értek tetten Mányon egy budapesti és egy fóti férfit. A rendőrök a férfiak igazoltatásakor és járművük átvizsgálásakor négy csomagban körülbelül 500 gramm növényi törmeléket találtak, továbbá cannabis növények termesztéséhez szükséges eszközök, vegyszerek, valamint számlák is előkerültek.

Ezután házkutatást tartottak a rendőrök a mányi házban, ahol egy professzionálisan felszerelt ültetvényt találtak. A lakóház tetőterében cannabis termesztésére kialakított fóliafülke, a melléképületben pedig szellőzőrendszerrel, lámpákkal felszerelt marihuánaültetvény volt. A házban elfogták a növények gondozásával megbízott 32 éves mányi férfit is.

Kiderült, hogy az elfogott férfiak Noszvajon is működtetnek egy ültetvényt, ezért ott is házkutatást tartottak. A ház pincéjében 240 tőből álló, világító-, szellőztető- és öntözőrendszerrel felszerelt ültetvényt találtak, és elfogták a gondozást végző 25 éves budapesti férfit.

A rendőrök a két helyszínen 1,5 kilogramm leszüretelt és kiszárított kábítószert foglaltak le, a négy férfit kihallgatták, majd kezdeményezték hármójuk előzetes letartóztatását, ezt az illetékes bíróság pénteken elrendelte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során