Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Április 04. 11:14, hétfő | PR
Forrás: (x)

Meg fogsz lepődni, hogy mit tudnak a világ legerősebb kétoldalú ragasztói!

Meg fogsz lepődni, hogy mit tudnak a világ legerősebb kétoldalú ragasztói!

Ha úgy gondolod, hogy a kétoldalú ragasztóval csak a hobbi művészek dolgoznak, akkor érhet némi meglepetés.

A legerősebb kétoldalú ragasztókat ugyanis műszaki környezetben vetik be, méghozzá nem is akárhol és nem is akárkik!

Iskolai technika órákról sokunknak ismerős lehet a kétoldalú ragasztó, ami mindkét felén tapadóréteggel van ellátva, így remek eszköz lehet kézműves feladatokhoz. Azt azonban kevesen tudják, hogy a világ legerősebb kétoldalú ragasztóit az iparban alkalmazzák. Íme néhány meglepő példa, hol találkozhatsz velük.

Mobiltelefonok

Nem gondolnád, de napjában akár egy tucat kétoldalú ragasztó van a kezedben – mikor telefonon beszélsz vagy internetezel. A mobiltelefonok az ipar egyik legnagyobb kétoldalú ragasztó felhasználói, mert számos apró alkatrészt, vagy akár olyan nagyot is, mint maga a képernyő, bizony kétoldalú ragasztóval szerelnek be. Ezek a kétoldalú ragasztók nem csupán rendkívül erősek, de egy sor olyan tulajdonságuk is van, ami a mobiltelefonok működéséhez elengedhetetlen. Ilyen az ütéscsillapítás, vagy éppen az elektromos vezetés és szigetelés, attól függően, mire van éppen szükség.

Hűtőszekrények

A hűtőszekrények gyártásakor is egy sor alkatrészt kétoldalú ragasztóval rögzítenek. Mivel nagy felületen kell tartós rögzítést elérni sokszor olyan módon, hogy csavarozás ne legyen a felszínen, ez a technikai megoldás bizonyult a legideálisabbnak. Nem csak a külső borítást és a logót rögzítheti kétoldalú ragasztó, hanem magát a motort és a hűtőrácsokat is.

Autóalkatrészek

Az eddig felsoroltak esetében is rendkívül tartós kétoldalú ragasztókról volt szó, de a világ legerősebb kétoldalú ragasztóit az autógyártásban vetik be. Az egyre terjedő műanyag alkatrészek alkalmazásánál ugyanis sok esetben meg sem oldható a csavarozás, így itt mindenképpen valamilyen ragasztásos technikát kell alkalmazni a rögzítéshez.

A tradicionális folyékony ragasztók használata ugyanakkor sok esetben problémába ütközik, mivel a kötésidejük hosszú és a megfolyás veszélye is nagy még óvatos adagolás mellett is. Ezzel szemben a kétoldalú ragasztószalagokat milliméterre pontosan lehet vágni, nincs veszélye annak, hogy túlfolyik a ragasztó és azonnali kötést hoznak létre. A modern, magas minőségű termékek pedig rendkívül erősek és bizonyos fokú rugalmasságuknak köszönhetően sokszor a csavarozásnál is jóval tartósabb rögzítést biztosítanak.

Címkék: rögzítés, ragasztás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat