Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Október 14. 11:26, hétfő | Helyi
Forrás: www.sunshinefm.hu/SA

Megoldódik a csapadékvíz probléma a Bujtoson

Megoldódik a csapadékvíz probléma a Bujtoson

A beruházás november 15-re be is fejeződik.

Jó ütemben halad a csapadékvíz rendszer felújítása a nyíregyházi Bujtosi Városligetben. A városrészben a nyári hirtelen esőzések alkalmával nem volt ritka a fél méteres víz az utakon, ezt a problémát oldja meg a mostani beruházás. Az önkormányzat közel 400 millió forintból felújítja az 1-es számú főgyűjtő csatornát az Igrice befogadótól az Ibolya utcáig és megnöveli a hozzá tartozó átereszek kapacitását. A csatorna rehabilitációja mellett a Bujtosi Városligetben épül egy 2000 köbméteres záportározó, valamint egy 200 köbméteres használati vizet is biztosító betonmedence.

A beruházás, melyhez az unió közel 240 millió forintot biztosít, július közepén kezdődött és november 15-re be is fejeződik. Dr. Kovács Ferenc polgármester elmondta: a munka ezzel nem ért véget, jelenleg is folyik a tervezés, hogy a város más pontjain is megoldódjon a csapadékvíz elvezetés és több helyen már engedélyes tervek is vannak.

http://www.sunshinefm.hu/megoldodik-a-csapadekviz-problema-a-bujtoson/hir60147#contenttop

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: