Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2015. Január 09. 18:33, péntek | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Megölték a Kouachi testvéreket és a párizsi túszejtőt

Megölték a Kouachi testvéreket és a párizsi túszejtőt

A francia biztonsági erők megölték a Charlie Hebdo francia szatirikus lap elleni szerdai merénylet elkövetésével gyanúsított két testvért pénteken, miután azok fegyvereikkel tüzelve kitörtek a nyomdaipari épületből, ahol korábban elbarikádozták magukat Dammartin-en-Goele településen. A dzsihadisták által túszul ejtett személy sértetlenül kiszabadult. Ezzel egy időben végeztek a Párizsban egy kóser szupermarketben túszokat ejtő iszlamista fegyveressel is.

Kiszabadult több túsz is

Az AFP francia hírügynökség és más hírforrások tudósítói szerint Dammartin-en-Goele-ben egy, a Párizs keleti részén zajló túszejtési akció helyszínén több túsz szabadult ki. Ezt megelőzően megrohamozták a francia biztonsági erők azt az épületet, ahol a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap elleni szerdai merénylet gyanúsítottjai elbarikádozták magukat és legkevesebb egy túszt ejtettek - közölte rendőrségi forrásokra hivatkozva az AFP francia hírügynökség. A támadás előtt rendőrségi rohamosztagosok voltak láthatók a nyomdaipari épület tetején. Az akció megindítása után lövöldözés és számos robbanás hallatszott, füst száll fel az épületből.

A Reuters hírügynökség és más hírforrások tudósítói szerint öt robbanás és lövöldözés hallatszott a Párizs keleti részén zajló túszejtési akció helyszínén, mielőtt a biztonsági erők végeztek az élelmiszerboltban túszokat ejtő elkövetővel. A férfi legkevesebb öt tússzal barikádozta el magát egy kóser élelmiszerboltban Vincennes városrész határában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.