Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2023. Március 12. 08:21, vasárnap | Belföld

Megvan az ok, ami az ország egyik legsúlyosabb tömegszerencsétlenségét okozta

Megvan az ok, ami az ország egyik legsúlyosabb tömegszerencsétlenségét okozta

Öt kamion és 37 autó ütközött, mindkét irányban lezárták az M1-es autópályát Herceghalomnál szombat délután. A szerencsétlenségnek egy halálos áldazata is volt, miután a roncsok alatt egy személy holttestét találták meg a hatóságok.

Az autópálya-kezelő szóvivője elárulta, mi okozhatta a balesetet a sztrádán.

Szimicsku László tájékoztatása szerint egy 20 méteres sávban egy lokális szélátfúvás keletkezett, amit súlyosbított, hogy a környező mezőgazdasági földeken az elmúlt napokban munkálatokat végeztek, föllazították a talajt, és az orkánerejű szél felkapta a port, és befújta az autópályára.

Információink szerint a lokális szélátfúvásba futott bele néhány autó. Valaki fékezni kezdett, és tulajdonképpen egy tömegkarambol alakult ki – mondta a szóvivő az RTL-nek. Hozzátette: amint értesültek a balesetről, megnézték a kameraképeket, de azokon igazából csak annyit lehetett látni, hogy tűz ütött ki, a környéken ugyanis nagy volt a szél.

Fotó: MKIF Zrt.

Címkék: baleset, M1, Tömegbaleset

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 26. 09:28, péntek | Belföld

Két üstököst fedezett fel egy magyar csillagász júliusban

Júliusban két új üstököst is felfedezett Sárneczky Krisztián kutatásvezető csillagász, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Piszkéstetői Obszervatóriumában.

2024. Július 26. 09:27, péntek | Belföld

Befejeződött a nyári aratás

Budapest, 2024. július 25., csütörtök (MTI) - Néhány kisebb terület kivételével július 24-ig véget ért a nyári aratás, amelyet érdemben hátráltató körülmény idén nem befolyásolt.

2024. Július 26. 07:45, péntek | Belföld

Német dízelmozdonyokat bérel a MÁV-Volán-csoport

A MÁV-Volán-csoport egy svéd lízingcégtől bérel dízelmozdonyokat, az első német Henschel dízelmozdony még júliusban megérkezik, és az év végéig további 14 vontatójármű állhat forgalomba

2024. Július 25. 07:44, csütörtök | Belföld

KSH: a bruttó átlagkereset 652 ezer forint volt 2024. májusban

Idén májusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 652 000 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 448 700 forint volt.