Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2010. Február 12. 11:20, péntek | Helyi

Mérhető és számon kérhető eredmények

Mérhető és számon kérhető eredmények

Gazda László, országgyűlés képviselő – választókerületi kampánynyitó beszéde

Mint képviselő, évek óta fontosnak tartja, hogy az ország észak – keleti részeként a megye, az ország keleti szomszédaival újra hatékony kapcsolatot ápoljon, ami megalapozhatja a választókerület további gazdasági fejlődését is.

Mérhető és számon kérhető eredményekről számolt be az elmúlt 4 – 8 évben történt fejlesztések kapcsán.

A megye foglalkoztatási adatait is felvázolt a hallgatóság előtt, miszerint a megye, a munkanélküliek számát illetően, elérte az 1993 –as számadatokat, amikor a tömeges munkanélküliség megkezdődött.
A helyzet drámai azon számok tükrében, hogy a regisztrált munkanélküliek számának 43 % - a nem tudta elvégezni a 8 általánost sem, ezért munkába állásuk esélyeihez nemcsak a foglalkoztatást, hanem az oktatást is fontos fejlesztési tényezőnek tartja a jövőben.

Szólt a nagypolitikai feladatokról, melyben szomorú tényként közölte, hogy hazánk vezetőinek kiemelt feladata, politikai identitásuktól függetlenül is alapvető társadalmi kérdésekben megállapodni, mert ezek hiányában, a környező országok összehangoltabb hazai politikájuk miatt csökkenteni fogják további fejlődési esélyeinket.

Ilyen fontos kérdésnek tartotta a foglalkoztatás, és az oktatás mellett az egészségügy a kisebbségi lét kérdésköreit, amit nem lehet helyi szinten kezelni, megoldani, megfelelő hazai koncepciós politika nélkül.

Térségünk elmaradottságát az általa felvázolt számadatok is alátámasztják, miszerint országunk 10 % - kal van leszakadva az EU többi országához képest gazdaságilag, és megyénk leszakadását az a további 10 % elmaradás okozza, amit a hazai viszonylatban is elszenvedünk.
Ezek az arányok mit sem mutatnak jobban, mint, hogy egy helyi országgyűlési képviselőnek, még igen sok feladata van.
Az elkezdett munka folytatását, nem lehet további évekkel elodázni, mert az további leszakadásokhoz vezethet.

Tovább

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.