Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Március 08. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Mi kell az internetező nőnek?

Mi kell az internetező nőnek?

Gasztronómia, anyaság, luxuscikkek, életmód és az egészség tematikájú anyagok a legnépszerűbbek a hölgyek körében a neten. A Gemius utánajárt, mely weboldalak élvezik a legnagyobb népszerűséget a női felhasználók körében. A nők leginkább a konyhai receptek, egészségügyi problémák, a szülői praktikák, valamint a női és életmód témájú weboldalakat keresik fel leggyakrabban.

A magyar hölgyek körében például a luxus termékek a legnépszerűbbek, az internetező nők 59 százaléka keres fel ezzel kapcsolatos weboldalakat.

A Cseh Köztársaságban a terhességgel és az anyasággal foglalkozó női weboldalakat látogatják a legtöbben (az oldalak látogatóinak 62 százaléka nő), Szlovákiában (56 százalék). Életmód a favorit a nők körében Moldovában (63 százalék) és Törökországban (62 százalék). Bulgáriában pedig az online receptoldalak vonzzák a legtöbb női netezőt (64 százalék). Lengyelországban és Ukrajnában a női internetezők figyelmének középpontjában az egészséggel kapcsolatos információk állnak. Ebben a tematikában 63, illetve 62 százalék a hölgyek aránya.

Annak érdekében, hogy megtudják, mely tematikus kategóriájú weboldalak vonzzák a legtöbb női felhasználót, a Gemius megvizsgálta a látogatók nemét - egy egyezőségi együttható felhasználásával, ami figyelembe veszi a célcsoportba tartozó felhasználók arányát az oldalakon az adott időszakban. Az elemzés kiterjedt mindazon országokra, ahol a Gemius a honlapok kategóriája szerint is vizsgálja az internetezés forgalmat és felhasználói szokásokat.

Az adatok egy nemzetközi kutatási projektből származnak (gemiusAudience), melyet a Gemius több mint 30 országban végez. Célja, hogy az internet felhasználók száma és demográfiai profilja mellett azt is meghatározza, hogy milyen módon használják az interneten. A projektet a Gemius saját módszertana és az ICC / ESOMAR nemzetközi előírásainak megfelelően végzik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során