Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2010. Január 19. 09:12, kedd | Helyi

Nem kis fejlesztés Nyíregyházán

Nem kis fejlesztés Nyíregyházán

Tizennyolcmilliárd forintos fejlesztési és felújítási kiadással fogadta el Nyíregyháza költségvetését a város önkormányzati közgyűlése hétfőn.

A közel 120 ezer lakosú szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely 47,6 milliárdos idei költségvetése 17 milliárd forint összegű fejlesztést tartalmaz, amelynek 90 százalékos forrása európai uniós megítélt, vagy előzetesen már befogadott pályázati támogatás. A beruházásokhoz az önkormányzatnak 1,7 milliárdos önrészt kell biztosítania - mondta a közgyűlésen Csabai Lászlóné polgármester. Az önkormányzati vezető az ülésen azt is kiemelte, hogy ilyen nagyarányú önkormányzati fejlesztés még soha nem volt Nyíregyházán, s 2011 végére gyakorlatilag kiépül a teljes infrastruktúra a településen és befejeződik a közintézmények döntő részének korszerűsítése is. Az intézmények felújítására 2010-ben egyébként egymilliárd forintot tervez a nyírségi nagyváros helyhatósága. A idei 47,6 milliárdos költségvetés összege a múlt évihez képest 14,6 százalékkal nőtt Nyíregyházán. A normatív támogatás ugyan mintegy 10 százalékkal mérséklődött, de ezt részben pótolják az intézmények működtetésére átvett, növekedett központi finanszírozási összegek, illetve 1,6 milliárd forint hitelt vesz fel az önkormányzat. A nyíregyházi önkormányzati közgyűlésben ellenzékben lévő Fidesz képviselői kritikusnak nevezték a település 2010-es költségvetését, s bírálták az újabb hitelfelvételt, ami szerintük eladósodáshoz vezet. A városvezető MSZP-SZDSZ-függetlenek koalíció viszont teljesíthetőnek tartotta a helyi büdzsét, s a kölcsön visszafizetésének garanciáját a település több mint százmilliárdos saját vagyonában látják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek