Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Október 22. 18:04, kedd | Helyi
Forrás: www.sunshinefm.hu/Hudáky Zoltán

Október 23. - Megyénkben is több helyen tartanak megemlékezéseket

Október 23. - Megyénkben is több helyen tartanak megemlékezéseket

Nyíregyházán a központi ünnepséget 10 órától tartják a Hősök terén.

Országszerte tartanak központi és kisebb ünnepi rendezvényeket szerdán az 1956-os forradalom 57. évfordulója alkalmából.

Nyíregyházán a központi ünnepséget 10 órától tartják a Hősök terén. Itt ünnepi beszédet mond Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere, majd „Mert nem haltak hiába…” címmel zenés irodalmi összeállítást láthatnak a Kölcsey Ferenc Gimnázium tanulóinak közreműködésével. A megemlékezés zárásaként koszorúkat helyeznek el az 1956-os emlékműnél. A járművezetők számára lehet hasznos információ, hogy várhatóan október 23-án 14 óráig, az ünnepi megemlékezések kapcsán le lesz zárva a forgalom elől a Zöld Irodaház (Hősök tere 9.) előtti terület.

Vásárosnaményban 9 órakor kezdődik a megemlékezés az Esze Tamás Művelődési Központ színháztermében. Itt többek között a helyi Eötvös József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai adnak műsort, de a Mandala Dalszínház előadását is meg lehet tekinteni.

Csengerben szintén 9 órakor kezdődik az ünnepség a Művelődési Központ színháztermében, ahol az Ady Endre Gimnázium tanulói elevenítik fel az 57 évvel ezelőtt történt eseményeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.