Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

-0001. November 30. 00:00, hétfő | Helyi
Forrás: Orido/Index/Kossuth Rádió/HB

Orbán Viktor haza hívná, Bajnai Gordon itt tartaná a fiatalokat

Orbán Viktor haza hívná, Bajnai Gordon itt tartaná a fiatalokat

Röviden beszélt Orbán Viktor, ujjongott a Békemenet, korszakváltást sürgetett Bajnai Gordon, aki a Milla tüntetésén jelentette be, hogy visszatér a politikába.

Új politikai közép szerveződését sürgette Bajnai Gordon, aki a Milla október 23-ai tüntetésén jelentette be visszatérését a politikába. A volt miniszterelnök bal- és jobboldaliakat, szabadelvűket és zöldeket is vár az „Együtt 2014”-be, mivel úgy véli 2014 sorsforduló lesz, és csak így váltható le a kormány.

Fotó BG:

„Tudom, egyszer azt mondtam, nem vagyok politikus. Akkor úgy is gondoltam. Egy normális, jól működő országban ugyanis nem kell mindenkinek politikusnak lennie.”

Fotó tömeg:

A hazánk megint olyan hely lett, ahol utcára kell menni a jövőnkért és utcára kell menni a jogainkért.

Bajnai Gordon a Szabad sajtó útján álló több tízezer ember előtt tartott ünnepi beszédében elmondta:

„Most azért jöttem fel újra a színpadra, mert az elmúlt két évben azt értettem meg …, hogy 2014 Sorsforduló lesz!

Olyan döntés, amely újabb negyedszázadra meghatározza a jövőnket. Márpedig a következő 25 év az én nemzedékem számára az aktív élet hátralevő része; a gyerekeink nemzedékének pedig az élet legfontosabb, mindent eldöntő szakasza. És mi nem olyan országot akarunk a gyerekeinknek, amelybe egyszer talán majd jó lesz visszatérni – hanem olyat, ahonnan nincs miért elmenni.”

A volt miniszterelnök szerint 2014-ben nem a bal- és a jobboldal harcol majd egymással, hanem a normális Magyarországért küzdők a megosztás politikájának híveivel, ezért meg kell erősíteni a politikai közepet.

"Új politikai közepet kell szervezni, amely sokféle, de egyvalamiben azonos: elzárkózik a szélsőséges erőktől, a kommunistáktól, a szélsőjobbtól, a hatalom megszállottaitól és a hatalom kufáraitól" - fogalmazott Bajnai.

Bajnai ezután arról is beszélt, hogy sok bűnük volt a 2010 előtti éveknek is.

Minden kormányhoz lehet kérdőjelet tenni, de nem lehet őket összemosni - hangsúlyozta. "Nehéz lesz, mert meg akarnak majd osztani minket, és lesz száz ügy, amelyben nem értünk egyet. Haza és haladás, szolidaritás és Európa - ezekben egyetértünk, ezekkel alkotjuk az ország új erős közepét"

Bajnai Gordon teljes beszéde:http://www.youtube.com/watch?v=g-shV33Zvjw

Orbán Viktor kikelt a pénzvilág és a teszetosza uniós politika ellen október 23-ai 20 perces beszédében. „Magyarország nem fogadja el, amit rá akarnak kényszeríteni, és bátor lesz, mert különben elbukik” - mondta.

A miniszterelnök beszéde előtt bejelentette az idén 100. születésnapját ünneplő dr. Tamás Aladárné Szűcs Ilona lett a kormányváltás után alapított magyar becsületrend első kitüntetettje. A magyar állampolgárságáért a szlovákot elveszítő tanítónőt Orbán Viktor a "dicsőség a bátraknak!" felkiáltással köszöntötte.

A kormányfő az 1956-os forradalom hősei előtt tisztelegve elmondta: ők ütötték az első rést a szovjet birodalmon, és később ők adtak erőt a rendszerváltóknak is ahhoz, hogy "kizavarjuk a szovjeteket, földre döntsük a szocialista pártot, és lebontsuk a szögesdrótot".

"Ma már az egész világ elismeri, hogy a magyarok forradalmával az egész világ jobb lett".

Orbán Viktor ezek után a szocializmusról beszélt. Azt mondta: ahogy 1956-ban kiderült, hogy a szocializmus egy idegen hatalomtól függ, úgy 2008-ban az tűnt ki, hogy a nyugati világ gazdasága nem a saját lábán, "vagyis nem a becsületes munka alapján áll, hanem egy pénz-világbirodalom zsinórján függ".

A nagy változás éveit éljük az egész földön - mondta Orbán, aki szerint az Európai Unióban még nem döntötték el, hogy merre induljanak, hogy "a fékre lépjenek, vagy a gázra".

"Az unió kételkedik önmagában, és ideológiákra támaszkodik, pedig Európának most meg kellene értenie, hogy nemzetek nélkül nincs szíve, kereszténység nélkül pedig nincs lelke".

Brüsszelben még sokan vannak, akik a régi világhoz akarnak visszatérni, mondta Orbán, de szerinte ezt Magyarország nem fogadhatja el. „Nem fogadhatjuk el, hogy mások mondják meg, mit tehetünk, és mit nem a saját hazánkban, nem fogadhatjuk el, hogy idegenek kormányozzanak minket, és nem fogadhatjuk el a kettős mércét sem” - sorolta, de minden példához hozzátette, hogy a saját magunk által vállalt uniós kötelezettségeket elfogadjuk.

A miniszterelnök beszédben Gyurcsány Ference utalt mondatával miszerint "képesek leszünk olyan Magyarországot ácsolni, ahova visszajönnek a most idegen földön szerencsét próbáló fiataljaink is. Mi nem azt üzenjük a fiataljainknak, hogy el lehet innen menni, hanem azt, hogy vissza lehet ide jönni, mindenkit visszavárunk".

"A hegy magas, de van a tetejére út" - mondta Orbán, aki végezetül azt üzente minden ünneplőnek, hogy csak annyira élünk, amennyire Magyarország él.

Orbán Viktor teljes beszéde:

http://www.youtube.com/watch?v=BibDOeaFoF8

A Belügyminisztérium este fél nyolckor kiadott közleménye szerint rendben, békésen lezajlottak az október 23-i rendezvények. Országosan 701 eseményt jelentettek be, ezeken többszázezer ember vett részt, de a rendőrség csak négy emberrel szemben intézkedett. A közlemény nem részletezte, hogy hol és miért intézkedtek a rendőrök.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.