Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Február 05. 11:10, péntek | Helyi
Forrás: ORFK - Országos Balesetmegelőzési Bizott

ORFK Közlekedésbiztonsági Közlemény

ORFK Közlekedésbiztonsági Közlemény

A mai és az elmúlt napokban történő tömeges balesetek újra és újra figyelmeztetnek: a megváltozott út- és látási viszonyokhoz minden közlekedőnek mentálisan és fizikailag is alkalmazkodni kell!

Az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság a meteorológiai   előrejelzés alapján -  hogy újabb havazás következik  -  nyomatékosan felhívja a közlekedők figyelmét...

A  havas, jeges úton csak téli gumival biztonságosabb a közlekedés (még mindig nem késő téli gumit beszerezni!).

Havas és jeges úton, ködben körültekintőbben, figyelmesebben, lassabban vezessünk! Ilyenkor nem szabad a nyáron megszokott stílusban és tempóban vezetni!  

Lehetőleg csak az üljön a volán mögé, akinek már nagyobb gyakorlata van.

A csúszós utak, a hóesés a közúton a gyalogosokra is jelenthet veszélyt. Az eleséstől, a csúszástól való félelem eltereli a  figyelmüket. A gyalogosok „hibáját” a járművezetők sem biztos, hogy ki tudják védeni. Számítani kell arra, hogy az autó megcsúszhat, fékezéskor megnő a féktávolság, nehezebben tudnak megállni.

Lakott területen belül és kívül kísérjük nagyobb fegyelemmel a gyalogosok mozgását, bizonyos esetekben  áthaladásukat segíteni kell. A tömegközlekedési megállóhelyek közelében a veszély fokozott.   

A járműveknek a  megváltozott út- és látási viszonyok miatt nagyobb követési távolságot kell tartani. Ködben - tanítják a hollandok - felére a sebességet, duplájára a követési távolságot. Az előzés ilyen esetben  életveszélyes is lehet!

 

Tegyünk meg mindent közlekedésbiztonságunk érdekében! Előzzük meg a bajt!

Balesetmentes közlekedést kíván

az ORFK - Országos Balesetmegelőzési Bizottság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.