Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2020. Április 01. 17:00, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Országos tisztifőorvos: mindannyian ki vagyunk téve a fertőzésnek

Országos tisztifőorvos: mindannyian ki vagyunk téve a fertőzésnek

Mindenki ki van téve annak, hogy megfertőzi a koronavírus, a fiatalok sem kivételek – jelentette ki az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília azt mondta: az ország minden megyéjében jelen van a vírus. A sűrűn lakott területeken, így Budapesten és Pest megyében magasabbak az esetszámok, de egyetlen vidéki település sem gondolhatja magáról, hogy nem érhet oda a járvány – emelte ki.

Nem nő ugrásszerűen a fertőzött emberek száma Magyarországon, az emelkedés mértéke egyenletes, és ez biztató – hangoztatta. Továbbra is igaz, hogy a fertőzöttek a szoros környezetükben élő egy-két embernek adják át a betegséget.

Magyarországon nem látható olyan exponenciális növekedés a fertőzöttek számában, amilyet néhány környező államban tapasztaltak, és ez valószínűleg a bevezetett intézkedéseknek köszönhető – tette hozzá.

Az országos tisztifőorvos közölte, hogy az eddig a koronavírus-fertőzés következtében elhunyt 20 ember átlagéletkora 73 év, közülük 12-en férfiak és 8-an nők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;