Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Június 29. 06:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

OTP: egyre óvatosabbak és megfontoltabbak a hiteligénylők

OTP: egyre óvatosabbak és megfontoltabbak a hiteligénylők

Egyre óvatosabbak és megfontoltabbak a hiteligénylők, ma már kevesebben vennének föl kölcsönt, mint egy éve - közölte az OTP szerdán az MTI-vel.

Felmérésük szerint a 25 és 54 év közöttiek csaknem fele kérne hitelt, ha nem tudna egy váratlan kiadást saját forrásból fedezni, arányuk több mint 10 százalékponttal esett vissza egy év alatt. A hitelfelvétel céljában nincs változás, a legtöbben gépkocsit vennének belőle, bár ezt is egyre többen elhalasztanák. A második legnépszerűbb hitelcél a lakásfelújítás, ezután a háztartási gép vásárlása és a lakáskorszerűsítés következik. Személyi kölcsönt csak a legszükségesebb dolgok beszerzésére kérnének az ügyfelek, eddig csaknem 47 százalék nyújtott be kérelmet legalább egyszer - írták.

Az OTP a csökkenő pénzügyi tartalékokkal magyarázza a hitelfelvételi hajlandóság visszaszorulását, tavalyhoz képest ugyanis 3 százalékkal kevesebben, 100-ból 23-an nyilatkoztak úgy, hogy a saját megtakarításaikból tudnának finanszírozni egy hirtelen kiadást. Kevesebben vannak azok is, akik családtagokhoz, barátokhoz fordulnának pénzügyi segítségért, és szükség esetén majdnem ugyanannyian vállalnának több munkát, mint ahányan személyi kölcsönt igényelnének - tették hozzá.

A 2023. márciusi kutatásban 1088-an vettek részt, a felmérés reprezentatív - olvasható a közleményben.

Fotó: Pixabay

Címkék: hitel

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk