Városlista
2021. október 24, vasárnap - Salamon

Hírek

2011. December 16. 18:24, péntek | Helyi önkormányzati
Forrás: www.sunshinefm.hu

Mérlegen a közigazgatás átszervezése

Mérlegen a közigazgatás átszervezése

A közigazgatás átszervezésének jelenlegi helyzetét értékelték az elmúlt év integrációs folyamatainak tükrében.

A közigazgatás átszervezésének jelenlegi helyzetét értékelték az elmúlt év integrációs folyamatainak tükrében a Megyei Államigazgatási Kollégium idei utolsó ülésén, ahol a jövőbeni feladatokról, a járások kialakításáról és az együttműködési lehetőségek továbbfejlesztésről is tanácskoztak ma a résztvevők.

Az eddig megvalósult átszervezéssel költséghatékonyabb és áttekinthetőbb rendszer jöhetett létre, mely funkciójának, és rendeltetésének is megfelel, ezt támasztják alá többek között az uniós projektek által létrehozott Kormányablakok is - mondta Dr. Virág Rudolf a területi államigazgatás fejlesztésével kapcsolatos feladatokért felelős helyettes államtitkár. A jövőben több mint 14 milliárd forintnyi európai forrásból építik ki azt a 300 kormányablakból álló hálózatot, amely 2013 közepéig megvalósíthatja a közigazgatási integrációt és az ügyintézést segíti.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 23. 19:06, szombat | Kék hírek

Több százezer forint értékben lopott, egy óra alatt elfogták

Több százezer forint értékben lopott el karórákat egy pásztói ékszerüzlet kirakatából egy 30 éves férfi.

2021. Október 23. 18:17, szombat | Külföld

Látványosan megugrott az oltási hajlandóság, megdőlt a napi oltási rekord Romániában

Romániában látványosan megugrott az oltási hajlandóság, amióta az államfő újabb járványügyi korlátozásokat jelentett be az oltatlanok számára, és pénteken már rekordot döntött az egy nap alatt újonnan beoltottak száma.

2021. Október 23. 17:15, szombat | Külföld

Kiderült mostanra: az extrém hőség miatt halt meg egy túrázó család

Az extrém hőség okozta egy kaliforniai család, a szülők, egyéves lányuk és kutyájuk halálát augusztusban a kaliforniai Sierra nemzeti erdőben - állapították meg több hónapos vizsgálat után a hatóságok.

2021. Október 23. 16:13, szombat | Belföld

Jövő júliusban indul a termelés a gyulai Airbus-gyárban

Jövő júliusban indul a termelés a gyulai Airbus-gyárban, amely teljes kapacitással valószínűleg csak 4-5 év múlva fog működni - mondta az Airbus Helicopters Hungary Kft. ügyvezető igazgatója pénteken az MTI-nek.