Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Augusztus 13. 18:10, csütörtök | Sport

Rally: Remélem, kibírja a dobogóig!

Rally: Remélem, kibírja a dobogóig!

A Salgó rali után újra nekivág a Miskolc rali gyorsainak a Nagy-Tóth ralipáros, bízva benne, hogy most meglátják a célt.

Nagy István - Tóth Tibor
CMT-ASE Kft. - Crash-Men Team
Volkwagen Golf I Gti
26. HELL Miskolc Rally

Salakpályás körversennyel kezdődik a Miskolc Rally. Most időre vagy a nézőknek fogtok autózni a prológon?

- Először is üdv minden rally rajongónak! Remélem, sokan lesznek a prológon úgy, mint a szakaszokon. Igazság szerint én nem szeretem a prológot, mert a navigátort nem igen köti le az a három kör. Valószínűleg látványosan végig nyomja István!



132 versenykilométer vár rátok négy különböző szakasszal. Mindegyiket háromszor kell minél gyorsabban teljesíteni. Mindezt egy nap alatt. Soknak tűnik egy napra ennyi kilométer?

- Nem hiszem, hogy gondot fog okozni, hogy be van sűrítve egy napra a verseny. Fizikálisan bírni fogjuk és bízok benne, hogy az autó is teszi a dolgát.

A négy gyorson korábban mentél-e már, ha igen milyen élményeid vannak? Van-e kedvenc szakaszotok?

- A tavalyi Miskolc ralin navigáltam ezeken a gyorsokon ORC be, ahol a 12 gyorsból 10-et nyertünk. Az elvárásunk most historicban is ez lenne, de sajnos ezt W. Feri nem hagyja jóvá. A Golfunknak nem nagy a végsebessége és sokat fogunk kapni a sátai gyorson. Viszont vannak benne padlós részek, de az azért is ez lehet a kedvencem.



A Salgó ralin technikai gondotok adódott, most talán "simább" pályák várnak rátok. Miként is szeretnétek zárni a versenyt?

- A Salgó rallyn szépen araszoltunk a dobogó felé volt amikor absz: 2 is megvolt, viszont a motorunk nem úgy gondolta, hogy fel is állunk a dobogóra. A hatodik gyorson Mátraszentimrei rajt után eltűnt az olajnyomás, innentől kezdve motor nélkül gurultunk le a célba, és leadtuk a menetlevelet.

A motor elkészült, kapott egy használt főtengelyt, hajtókart. Remélem, kibírja a dobogóig, nem érdekel az eredmény sem, csak a dobogón guruljunk át!

Partnereink együttműködését köszönjük: Épszerk Pannónia Invest Kft., Metalloglobus Kft., Bogesz Kft., Vikker Kft., Isteni Gondviselés Gyógyszertár, Kígyó Gyógyszertár, Kokó expressz Bt, Polkár Kft., Csillogó Fém Kft.

Fotó: Hajóka Sportfotó

- Hajósi Miklós -

Címkék: autósport, rally

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.