Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2023. Május 30. 10:56, kedd | Belföld
Forrás: Ügyészség

Rendőrökre támadtak a gyámügyintézés során - Videó

Rendőrökre támadtak a gyámügyintézés során - Videó

A nyomozó ügyészség indítványára a bíróság korábban letartóztatta a Bács-Kiskun vármegyei férfit, aki a gyanú szerint a kormányhivatali határozat végrehajtásában közreműködő rendőrökre támadt élettársával, az ügyészség most az élettársat hallgatta ki gyanúsítottként. Az esetről videofelvétel is készült.

A Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal egyik járási hivatala 2023. március 20-án két kiskorú gyermeket ideiglenes hatállyal nevelőszülőnél rendelt elhelyezni. Mivel a gyámhivatal előzetes eljárása során felmerült, hogy tartani kell az apa agresszív fellépésétől, a határozat végrehajtása rendőri segítséggel történt. Amikor a kormánytisztviselők kézbesíteni akarták a határozatot az édesanyának, ő kiabálva trágár szavakkal illette a járási hivatal dolgozóit, majd telefonon értesítette az élettársát.

A megalapozott gyanú szerint miközben az egyik kormánytisztviselő megpróbálta elvinni a gyermeket a helyszínről, a nő a kislányt a ruházatánál fogva rángatni kezdte azért, hogy kiszakítsa a kormánytisztviselő kezéből.

A végrehajtási eljárásban közreműködő rendőrök felszólították a nőt, hogy ne akadályozza a kormánytisztviselők munkáját és működjön együtt a hatósággal. Mivel a nő erre nem volt hajlandó, a rendőrök előzetes felszólítás után testi kényszert alkalmaztak vele szemben. Eközben a nő megfeszítette magát és sikítozott, majd a rendőrök irányába rugó mozdulatokat tett, amelynek során az egyikük lábát legalább egyszer eltalálta.

Az időközben megérkező édesapa üvöltve fenyegetni kezdte a hivatalos személyeket, majd többször megkísérelte megütni és megrúgni az egyik rendőrt, végül az élettársát két oldalról biztosító rendőrökre támadt, de a feléjük irányzott ütések és rúgások nem értek célt. Amikor a rendőrök a férfit bilincselték, élettársa sietett a segítségére és az intézkedés megakadályozása érdekében két kézzel ráfogott az egyik rendőr vállára, és megpróbálta őt lerántani a férfiról.

A nyomozó ügyészség 2023. május 23-án hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nőt, aki nem tett vallomást.

A bíróság az ügyészség indítványára a férfi letartóztatását két hónappal meghosszabbította.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.