Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Június 13. 07:23, szombat | Belföld
Forrás: infovárosok

Százötvenmilliós drogbizniszt számoltak fel Újbudán - VIDEÓ

Százötvenmilliós drogbizniszt számoltak fel Újbudán - VIDEÓ

A lefoglalt kábítószerek feketepiaci értéke megközelítőleg 150 millió forint.

Az újbudai nyomozók csütörtökön tartottak kutatást egy budafoki családi házban, mivel információ merült fel, hogy az ott lakó férfi kábítószerrel kereskedik. A nyomozók a házban elfogták a 26 éves Sz. Bencét, majd a kutatás során a házhoz tartozó garázsban egy szigetelt, nagyteljesítményű lámpákkal felszerelt helyiséget találtak, melyben 43 darab kannabisz tőből álló ültetvény volt – közölte a rendőrség.

A házban a növények mellett közel 50 kilogramm szárított kannabiszt, 33 kábítószergyanús tablettát, 200 gramm hasist és közel 36 millió forintnak megfelelő forintot és valutát foglaltak le a rendőrök.

A 26 éves férfi a gyanú szerint otthonában nem csak termesztette a kábítószert, hanem vevőkörét is ott fogadta. A rendőrök a férfinél tartott kutatást megelőzően négy kábítószer fogyasztót fogtak el, akikről kiderült, hogy a náluk talált drogokat Sz. Bencétől vásárolták.

A lefoglalt kábítószerek feketepiaci értéke megközelítőleg 150 millió forint. A rendőrök továbbá Sz. Bencétől vagyonvisszaszerzési célból lefoglaltak három nagyértékű kerékpárt és egy Volkswagen Golf gépkocsit is.

Az újbudai nyomozók a 26 éves férfit kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A díler négy vásárlóját kábítószer birtoklás vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként, velük szemben szabadlábon hagyásuk mellett folytatja az eljárást a kerületi rendőrkapitányság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.