Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Május 27. 14:01, vasárnap | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Átadták a kulcsot, indul a nagyüzem a Balatonnál

Átadták a kulcsot, indul a nagyüzem a Balatonnál

Hivatalosan is megkezdődött az idegenforgalmi szezon a Balatonnál. A nyár fővárosának kulcsát az Országgyűlés legidősebb tagjától, a 90 éves Horváth Jánostól vette át Siófok polgármestere.

Zenekari kísérettel érkezett az ünnepi menet a siófoki hajóállomásra abból az alkalomból, hogy megkezdődött az idegenforgalmi szezon a Balatonnál. A nyár fővárosának kulcsát az Országgyűlés legidősebb tagjától, a 90 éves Horváth Jánostól vette át Siófok polgármestere. A városban a gyengének számító téli hónapokban is 22 ezer éjszakát töltenek el a turisták.

Balázs Árpád polgármester azt mondta, felkészültek a vendégek fogadására, „a város gyönyörűbb, mint bármikor, a Balatonnak tiszta a vize”, és most már csak a jó időben kell bízni.

A pünkösdi hétvégén a balatoni hajók az előszezonban érvényes menetrend szerint közlekednek, noha a hajózásban csak két hét múlva indul az előszezon.

„Rengeteg olyan program van, amihez a Balatoni Hajózási Zrt. is tud csatlakozni, elkészültek a kikötőink, nagyon sok hajóprogrammal várjuk a vendégeket, és megfelelő szórakozást tudunk számukra nyújtani” – tájékoztatott Horváth Gyula, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.

A kulcsátadással hivatalosan megkezdődött az idegenforgalmi szezon a Balatonnál.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére