Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Május 05. 11:01, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Több menekült érkezhet a kárpátaljai rakétatámadás után

Több menekült érkezhet a kárpátaljai rakétatámadás után

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint a kárpátaljai vasútállomást ért orosz rakétatámadás után az eddigieknél is több háborús menekült érkezhet Ukrajnából Magyarországra.

Bakondi György az M1 csatorna szerdai műsorában úgy vélte, hogy a Nyugat-Európából vagy az Egyesült Államokból érkező fegyverszállítmányok raktározási központjait és szállítmányait célzó, az utóbbi hetekben tapasztalható orosz támadások folytatódni fognak.

Ennek - fűzte hozzá - lehet olyan hatása, hogy az eddigieknél is többen menekülnek el "Kárpátalján átmenetileg biztonságosnak tűnő helyszínekről" Magyarországra.

Kiemelte, ha ez bekövetkezik, Magyarország mindent megtesz annak érdekében, hogy a menekültek megkapják ugyanazt a színvonalú elhelyezést, ellátást, segítséget, mint az eddig érkezettek.

Az illegális bevándorlásra kitérve Bakondi György ismertette: kedd éjfélig több mint 61 ezer határsértőt fogtak el a rendőrök idén a déli határ térségében. Közlése szerint tavaly ugyanebben az időszakban ez a szám 31 ezer volt.

Mind az érkezők száma, mind az embercsempész-tevékenység megduplázódott - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről