Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Június 14. 18:14, kedd | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Többször is megerőszakolta saját unokáját

Többször is megerőszakolta saját unokáját

Jogerősen 7,5 év börtönnel sújtott egy a saját unokáját szexuálisan zaklató férfit a Budapest Környéki Törvényszék kedden - közölte a bíróság sajtótitkársága közleményben.

Az eljárás adatai szerint 2014-től a vádlott fia és menye gyakran rábízta három kiskorú gyermeküket - köztük a sértettet - az apai nagyszülőkre, hogy munkájukat, illetve hétköznapi teendőiket intézhessék. A vádlott 2015-től 2016 márciusáig többször, különböző módon szexuális cselekményre kényszerítette az egyik lányunokáját.

A férfit a Dunakeszi Járásbíróság 2021. október 18-án kihirdetett elsőfokú, nem jogerős döntésében 6 év fegyházra és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak miatt. Továbbá a bíróság végleges hatállyal eltiltotta minden olyan foglalkozástól és tevékenységtől, amelynek keretében 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel hatalmi viszonyban van.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosításért fellebbezett, a vádlott és védője felmentés, illetve enyhítése érdekében.

Kedden a másodfokon eljáró törvényszék a büntetést 7 év 6 hónapra, a közügyektől eltiltást 8 évre súlyosította, ugyanakkor a vádlott idős korára és egészségi állapotára tekintettel a szabadságvesztés végrehajtását nem fegyházban, hanem börtönben rendelte el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére