Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2015. Február 08. 20:40, vasárnap | Külföld
Forrás: MTI

Tömeges kényszerszabadságolás fenyeget az amerikai belbiztonsági minisztériumnál

Tömeges kényszerszabadságolás fenyeget az amerikai belbiztonsági minisztériumnál

Az amerikai belbiztonsági minisztérium legkevesebb 30 ezer alkalmazottját kell majd kényszerszabadságra küldeni, ha a kongresszus a hónap végéig nem fogadja el annak költségvetését - jelentette ki vasárnap a CNN hírtelevíziónak nyilatkozva a tárcavezető, Jeh Johnson.

A szenátus tavaly decemberben úgy szavazta meg a 2015. szeptember 30-áig tartó pénzügyi év költségvetésének utolsó, 1100 milliárd dolláros tételét, hogy a belbiztonsági minisztérium működésére szánt pénzügyi fedezet kérdését február 27-ig nyitva hagyta az új összetételű kongresszus számára. Ebben a novemberi "félidős" választások nyomán a képviselőház után a felsőházban is többségbe kerültek a republikánusok.
A kongresszusi konzervatívok a nyomásgyakorlás eszközeként használják a minisztérium büdzséjének ügyét annak érdekében, hogy Barack Obama elnököt megpróbálják rávenni azon rendeleteinek a visszavonására, amelyek megoltalmazzák az illegális bevándorlók egy részét a kitoloncolástól.
Johnson elmondta, napi rendszerességgel egyeztet a törvényhozás tagjaival, hogy megpróbálja őket eltéríteni a belbiztonsági tárca működésének veszélyeztetésétől. A miniszter szerint egy szűk stáb a kényszerleállás esetén is tovább működne, ám a szövetségi katasztrófavédelem (FEMA) munkatársai 80 százalékának a munkáját fel kellene függeszteni.
A tárcavezető egyúttal sürgette minisztériuma jövő évi költségvetésének megemelését. Állítása szerint ellenkező esetben nem lesz képes finanszírozni a határőrizet megerősítését, a Secret Service állományának a 2016-os elnökválasztási évre való bővítését (a szolgálatnak az elnökjelöltek biztonságáért is felelős), valamit az államok és városok rendőrségének felszereléssel való ellátását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.

2024. Május 09. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán elnök: Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal

Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal, és a kétoldalú együttműködés fejlesztésében a kereskedelem, az energia és a logisztika területén

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni