Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Július 02. 12:00, csütörtök | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Törökországban meghaladta a 200 ezret a regisztrált koronavírusos esetek száma

Törökországban meghaladta a 200 ezret a regisztrált koronavírusos esetek száma

Törökországban a világon tizenharmadikként meghaladta a 200 ezret a koronavírus-járvány igazolt eseteinek a száma szerdán, miután az elmúlt nap során 1192 új fertőzöttet regisztráltak

- közölte Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter esti ankarai sajtótájékoztatóján.

A napi adat a fertőződés ütemének további mérséklődését jelzi, hiszen a hétfői érték 1374, a keddi pedig 1293 volt.

A napi esetszámok a hatósági intézkedések enyhítését követően 900 körüli értékekről indulva június közepén néhány nap alatt 1600 közelébe, a május közepi szintre jutottak. A mutató azóta egyszer már állt 1192-n, alacsonyabban azonban még nem járt.

Szerdán az előző napnál hárommal többen, 19-en vesztették életüket a fertőzés következtében. A halálos áldozatok száma ezzel 5150-re emelkedett. Ugyan az intenzív osztályon fekvő betegek száma tovább nőtt, 1026-ról 1035-re, a lélegeztetőgépre szorulóké ismét ereszkedett, 368-ról 362-re.

A gyógyultak száma 2311-gyel 175 422-re emelkedett, ők teszik ki tehát az összes eset több mint 87 százalékát. A 83 milliós országban 3,43 millió vírustesztet végeztek el.

Koca az egészségügyi tárca által létrehozott tudományos tanács szerdai értekezletét követő felszólalásában rámutatott: jelen körülmények között lehetetlennek tűnik, hogy az új típusú koronavírus lekerüljön a napirendről. Egyúttal figyelmeztetett: félrevezető és tudományosan megalapozatlan azt gondolni, hogy a kórokozó fertőzési képessége gyengült. Koca arra kérte az embereket, hogy maradjanak távol a közösségi rendezvényektől.

A miniszter - bár a pontos adatokat nem ismertette - arról is beszámolt, hogy az utóbbi két hétben "figyelemre méltó" mértékben nőtt a napi esetszám Ankara, Gaziantep, Bursa, Konya és Diyarbakir tartományban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése