Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Július 09. 07:41, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Tovább csökkenhetnek a roaming-díjak Európában

Tovább csökkenhetnek a roaming-díjak Európában

Az Európai Bizottság napokban kiadott jelentése szerint mérséklődtek a barangolásos telefonhívások és SMS-ek díjai.

 

A Bizottság arra törekszik, hogy a barangolási és a nemzeti távközlési tarifák közötti különbség 2015-re a nullához közelítsen.

Az Európai Bizottság 2011. július 6-án hozta nyilvánosságra a Roaming rendeletre vonatkozó III. javaslatát. Az első rendeletet 2007-ben, a másodikat 2009-ben fogadták el. A korábbi két rendelet fix, évenként csökkenő mértékű tarifákat határozott meg uniós szinten a barangolásos szolgáltatásokra. A III. Roaming rendelet hosszú távú megoldást tartalmaz annak érdekében, hogy a Digitális Menetrendben kitűzött alapvető cél ténylegesen megvalósulhasson. 2015-re a nullához kell közelítenie a barangolási és a nemzeti távközlési tarifák közötti különbség.

A hosszú távú, strukturális intézkedések teljes körű hatályba lépéséig, a kiskereskedelmi árak versenynek köszönhető mérséklődéséig a javaslat fokozatosan csökkentené a a hanghívásos és SMS-szolgáltatások jelenlegi kiskereskedelmi árainak mértékét. Az elképzelések között szerepel az is, hogy az Európai Unió 2012-től új tarifát vezetne be a mobil internetezést lehetővé tevő kiskereskedelmi adatszolgáltatásokra.

A III. Roaming rendeletre előterjesztett bizottsági jogalkotási javaslatot – amely elfogadása esetén közvetlenül hatályba lép – az Európai Unió Tanácsa és az Európai Parlament együttesen, rendes jogalkotási eljárás során fogadja el és hagyja jóvá. A tanácsi tárgyalási folyamatokban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Infokommunikációért Felelős Államtitkársága képviseli Magyarországot, egyeztetve a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal, valamint a hazai mobilpiac szereplőivel - írja levelében a tárca.

OrientPress Hírügynökség
 

Címkék: undefined

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni