Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2010. Január 28. 11:54, csütörtök | Helyi

Újfehértón, Négyen erőszakolták meg egy nőt

Újfehértón, Négyen erőszakolták meg egy nőt

Szerdán tett feljelentést egy 47 éves újfehértói férfi, hogy múlt
pénteken éjjel három személy erőszakkal ment be a házba, ahol két
testvérével lakik. Az elkövetők egy állítólagosan ellopott, háromszáz
forint értékű hólapát

 
A korlátozott cselekvőképessége miatt gondnokság alatt álló feljelentő kihallgatása során azt is elmondta, hogy az egyik tettes tavaly novemberben három másik társával már járt lakásukban, leitatták lánytestvérét, majd akarata ellenére közösültek vele. Akkor nem tettek feljelentést.
 
A Nyíregyházi Rendőrkapitányság újfehértói őrse a magánlaksértés mellett erőszakos közösülés miatt is eljárást indított. A nyomozás során kihallgatták a sértettet, a szintén korlátozottan cselekvőképes, gondnokság alatt álló 42 éves nőt, aki vallomásában megerősítette a bátyja által elmondottakat. A rendőrök még aznap kihallgatták, majd őrizetbe vették az erőszakos közösülés minősített esetével* megalapozottan gyanúsítható 19-26 év közötti négy helybeli férfit.
 
Jogszabályi háttér:
 
*Erőszakos közösülés Btk. 197. § (1) Aki mást erőszakkal, avagy az élet vagy testi épség ellen irányuló közvetlen fenyegetéssel közösülésre kényszerít, vagy más védekezésre, illetőleg akaratnyilvánításra képtelen állapotát közösülésre használja fel, bűntettet követ el, (…) (2) A büntetés öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha (…) c) a sértettel azonos alkalommal, egymás cselekményéről tudva, többen közösülnek. (…)
 
Magánlaksértés Btk. 176. § (…) (2) Bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, aki másnak a lakásába, egyéb helyiségébe vagy az ezekhez tartozó bekerített helyre, az ott lakónak vagy azzal rendelkezőnek akarata ellenére vagy megtévesztéssel a) éjjel, (…) d) csoportosan bemegy vagy ott bent marad. (…)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 12:18, kedd | Életmód

Filmrészletek kerültek elő az Egri csillagok első filmváltozatából

Az Egri csillagok első filmváltozatának több filmdarabkája került elő az egykori főszereplő hagyatékából, aki Vicuskát alakította az 1923-ban forgatott produkcióban.

2024. Május 21. 12:17, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között

Nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között, a két ország ennek alapján együtt fog működni egyebek mellett a kis teljesítményű és helyigényű atomreaktorok technológiai fejlesztésében is

2024. Május 21. 10:49, kedd | Sport

A közép-európai FIA F4 bajnokság nyitóhétvégéje az új hazai pályán a Balaton Park Circuit-en

A mezőny nagy része már a hét közepén megkezdte a munkát. A GRT az autót hibátlanul felkészítette pilótánk pedig körről-körre alkalmazkodott az autóhoz és a körülményekhez, így magabiztosan vághattunk neki a hétvégének.