Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2010. Január 28. 11:54, csütörtök | Helyi

Újfehértón, Négyen erőszakolták meg egy nőt

Újfehértón, Négyen erőszakolták meg egy nőt

Szerdán tett feljelentést egy 47 éves újfehértói férfi, hogy múlt
pénteken éjjel három személy erőszakkal ment be a házba, ahol két
testvérével lakik. Az elkövetők egy állítólagosan ellopott, háromszáz
forint értékű hólapát

 
A korlátozott cselekvőképessége miatt gondnokság alatt álló feljelentő kihallgatása során azt is elmondta, hogy az egyik tettes tavaly novemberben három másik társával már járt lakásukban, leitatták lánytestvérét, majd akarata ellenére közösültek vele. Akkor nem tettek feljelentést.
 
A Nyíregyházi Rendőrkapitányság újfehértói őrse a magánlaksértés mellett erőszakos közösülés miatt is eljárást indított. A nyomozás során kihallgatták a sértettet, a szintén korlátozottan cselekvőképes, gondnokság alatt álló 42 éves nőt, aki vallomásában megerősítette a bátyja által elmondottakat. A rendőrök még aznap kihallgatták, majd őrizetbe vették az erőszakos közösülés minősített esetével* megalapozottan gyanúsítható 19-26 év közötti négy helybeli férfit.
 
Jogszabályi háttér:
 
*Erőszakos közösülés Btk. 197. § (1) Aki mást erőszakkal, avagy az élet vagy testi épség ellen irányuló közvetlen fenyegetéssel közösülésre kényszerít, vagy más védekezésre, illetőleg akaratnyilvánításra képtelen állapotát közösülésre használja fel, bűntettet követ el, (…) (2) A büntetés öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha (…) c) a sértettel azonos alkalommal, egymás cselekményéről tudva, többen közösülnek. (…)
 
Magánlaksértés Btk. 176. § (…) (2) Bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, aki másnak a lakásába, egyéb helyiségébe vagy az ezekhez tartozó bekerített helyre, az ott lakónak vagy azzal rendelkezőnek akarata ellenére vagy megtévesztéssel a) éjjel, (…) d) csoportosan bemegy vagy ott bent marad. (…)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.