Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2010. Január 28. 11:54, csütörtök | Helyi

Újfehértón, Négyen erőszakolták meg egy nőt

Újfehértón, Négyen erőszakolták meg egy nőt

Szerdán tett feljelentést egy 47 éves újfehértói férfi, hogy múlt
pénteken éjjel három személy erőszakkal ment be a házba, ahol két
testvérével lakik. Az elkövetők egy állítólagosan ellopott, háromszáz
forint értékű hólapát

 
A korlátozott cselekvőképessége miatt gondnokság alatt álló feljelentő kihallgatása során azt is elmondta, hogy az egyik tettes tavaly novemberben három másik társával már járt lakásukban, leitatták lánytestvérét, majd akarata ellenére közösültek vele. Akkor nem tettek feljelentést.
 
A Nyíregyházi Rendőrkapitányság újfehértói őrse a magánlaksértés mellett erőszakos közösülés miatt is eljárást indított. A nyomozás során kihallgatták a sértettet, a szintén korlátozottan cselekvőképes, gondnokság alatt álló 42 éves nőt, aki vallomásában megerősítette a bátyja által elmondottakat. A rendőrök még aznap kihallgatták, majd őrizetbe vették az erőszakos közösülés minősített esetével* megalapozottan gyanúsítható 19-26 év közötti négy helybeli férfit.
 
Jogszabályi háttér:
 
*Erőszakos közösülés Btk. 197. § (1) Aki mást erőszakkal, avagy az élet vagy testi épség ellen irányuló közvetlen fenyegetéssel közösülésre kényszerít, vagy más védekezésre, illetőleg akaratnyilvánításra képtelen állapotát közösülésre használja fel, bűntettet követ el, (…) (2) A büntetés öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha (…) c) a sértettel azonos alkalommal, egymás cselekményéről tudva, többen közösülnek. (…)
 
Magánlaksértés Btk. 176. § (…) (2) Bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, aki másnak a lakásába, egyéb helyiségébe vagy az ezekhez tartozó bekerített helyre, az ott lakónak vagy azzal rendelkezőnek akarata ellenére vagy megtévesztéssel a) éjjel, (…) d) csoportosan bemegy vagy ott bent marad. (…)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 27. 09:47, szombat | Sport

Szoboszlai góljával győzte le a Real Betist a Liverpool

Szoboszlai Dominik találatával a Liverpool FC labdarúgócsapata 1-0-ra nyert a Real Betis ellen a pénteken Pittsburghben rendezett felkészülési mérkőzésen.

2024. Július 27. 06:00, szombat | Belföld

Mélyponton a születésszám

Az előzetes adatok szerint 2024 júniusában 6040 gyermek született és 8863 ember halt meg; 2023 júniusához képest a születések száma 17, a halálozásoké 5,9, a házasságkötéseké pedig 14 százalékkal csökkent

2024. Július 27. 06:00, szombat | Belföld

Orbán Viktor Románia miniszterelnökével tárgyalt a kétoldalú kapcsolatokról és a román schengeni tagságról

Orbán Viktor miniszterelnök tavalyi tárgyalásukat követően idén is megbeszélést folytatott Bukarestben Marcel Ciolacu román kormányfővel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államti