Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. Október 21. 18:38, hétfő | Helyi
Forrás: MTI/HZ

Vádat emeltek a nyíregyházi rablótámadás öt gyanúsítottja ellen

Vádat emeltek a nyíregyházi rablótámadás öt gyanúsítottja ellen

Hárman közülük kábítószer hatása alatt követték el a rablási kísérletet.

Vádemelési javaslattal zárta le a rendőrség a nyomozást egy nyíregyházi rablótámadás öt gyanúsítottja ellen, akik tavasszal fegyveresen próbáltak megkaparintani egy csempészett cigarettaszállítmányt.

A 22 és 43 év közötti megyebeli lakosok március végén az egyik nyíregyházi nagyáruház parkolójában két külföldi férfitól fegyveresen kíséreltek meg eltulajdonítani egy gépkocsiban lévő csempészett cigarettaszállítmányt. A rendőrök megakadályozták a rablást, a menekülő gyanúsítottakat a helyszín közelében elfogták és őrizetbe vették. A rablási kísérlet egyik résztvevője az elfogás közben riasztópisztolyból lövést adott le az őt üldöző rendőrre, de sérülést nem okozott. A cigarettát szállító kisteherautó külföldi sofőrje és utasa a gépkocsit hátrahagyva elmenekült.

A nyomozáskor kiderült, hogy az öt gyanúsított közül három kábítószer hatása alatt követte el a rablási kísérletet, s egyikük lakásán nagy mennyiségű drogot is találtak. Ezért őket kábítószerrel való visszaélés miatt is felelősségre vonják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.