Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Október 31. 18:43, szerda | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Véget ért a sztrájk a brüsszeli repülőtéren, csütörtöktől helyreáll a forgalom

Véget ért a sztrájk a brüsszeli repülőtéren, csütörtöktől helyreáll a forgalom

Véget ért a csomagkezelők sztrájkja szerda délután a brüsszeli Zaventem repülőtéren, és így hat nap után csütörtöktől teljesen helyreáll a forgalom.

A rossz munkakörülmények, az alacsony bérek és a konzultáció hiánya miatt a múlt hét csütörtök este megkezdődött munkabeszüntetés azt a nagyjából harminc légitársaságot érintette, amelyeknek a poggyászkezelését az Aviapartner földi kiszolgálócég végzi.

A belga sajtó szerdán arról számolt be, hogy az Aviapartner vezetőinek és a cég munkatársainak érdekeit védő szakszervezeteknek végül sikerült megállapodniuk, és így délután véget ért a sztrájk.

Az egyezség értelmében jobb munkakörülményeket fognak biztosítani a dolgozók számára, csökkentik a terhelésüket és új felszereléseket is vásárolnak.

Összesen 960 járatot töröltek a sztrájk hat napja alatt, a zavarok 115 ezer utast érintettek. A héten ráadásul iskolaszünet van Belgiumban, s ez a szokásosnál is nagyobb utasforgalmat jelentett.

A Zaventem a legnagyobb forgalmat lebonyolító repülőtér Belgiumban, tavaly 25 millió utast fogadott, szemben a második legnagyobb, bár ugyancsak főként Brüsszelt kiszolgáló Charleroi 7 millió utasával.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.